Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Policajná kontrola dopadla šokujúco: Kamión bol preťažený o neuveriteľných 15 ton

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRNAVA/DUNAJSKÁ STREDA – K váženiu nákladných áut v okrese Dunajská Streda sa po dvoch týždňoch vrátili príslušníci Krajského dopravného inšpektorátu v Trnave. Išlo o kontrolu na rovnakom mieste, kde počas prvej akcie odhalili dva kamióny s nákladom preťažené v obidvoch prípadoch až o 14 ton.

Počas v poradí druhej kontroly, uskutočnenej v uplynulom týždni, zastavili a odvážili 10 nákladných vozidiel, pričom v troch prípadoch odhalili porušenie zákona. Nákladné autá boli naložené kameňom a preťažené boli o 1,2 tony, o 1,8 tony a tretie o rekordných 15,2 tony. "V prípade odhalenia takéhoto priestupku je vodič nákladného auta riešený v blokovom konaní, pričom na mieste mu môže byť uložená pokuta do výšky 650 eur," informovala v piatok krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

Zároveň je podľa jej vyjadrenia priestupok odstúpený na správne konanie na okresný dopravný inšpektorát, kde je v ďalšom postupe riešený prepravca a spoločnosť, ktorá vozidlo nakladala. "Držiteľovi vozidla môže byť uložená pokuta do 798 eur a spoločnosti, ktorá bez vedomia vodiča alebo prevádzkovateľa prekročí prípustné hmotnosti, môže orgán policajného zboru uložiť pokutu do 3500 eur," dodala hovorkyňa. Preťažovanie nákladných vozidiel vo významnej miere poškodzuje tiež vozovku a poškodená cesta môže prispievať k dopravným nehodám.

Viac o téme: KamiónPolícia Kontrola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu