Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nahlasoval bomby na súdoch: Pavla vypátrala polícia, hrozí mu až päť rokov za mrežami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na základe zabezpečených dôkazov policajný vyšetrovateľ obvinil 37-ročného Pavla K. z okresu Pezinok z trestného činu šírenia poplašnej správy. Ako ďalej informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková, podľa výsledkov vyšetrovania obvinený trikrát v tomto roku oznámil na tiesňovú linku, že na súdoch v Bratislave je bomba.

"Policajti nepravdivý oznam preverovali dňa 26. marca, 15. augusta a 24. septembra. Vykonanými prehliadkami sa prítomnosť bomby ani v jednom prípade nepotvrdila," povedala Mihalíková s tým, že obvinený sa v súčasnosti nachádza v policajnej cele.

"Vyšetrovateľ Policajného zboru zároveň spracoval pre prokurátora podnet k podaniu návrhu na vzatie obvineného do väzby. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému za vedomé oznámenie nepravdivej poplašnej správy Policajnému zboru a spôsobenie nebezpečenstva vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," informovala hovorkyňa. Polícia v tejto súvislosti pripomína, že úmyselné oznámenie nepravdivých informácií Policajnému zboru je trestným činom a využitím technologických prostriedkov je možné odhaliť volajúceho, ktorý sa bude musieť za svoje konanie zodpovedať. 

"Policajti preverujú hodnovernosť každého prijatého oznámenia na tiesňovú linku. Na miesto oznamu sú vysielané hliadky Policajného zboru podľa druhu a povahy oznámenia. Policajti nemôžu predpokladať, či prijaté oznámenie je pravdivé, alebo volajúci vedome oznámil nepravdivé informácie. Pri preverovaní nepravdivého oznámenia sú tak všetky sily a prostriedky vynaložené zbytočne a policajti by tak mohli byť na mieste, kde je ich prítomnosť naozaj potrebná alebo byť nablízku človeku, ktorý pomoc skutočne potrebuje," zdôraznila Mihalíková. Preto je podľa polície potrebné si uvedomiť, že tiesňová linka slúži v prípadoch ohrozenia života, zdravia a majetku občanov alebo na oznámenie protiprávneho konania.

Viac o téme: Polícia BratislavaPezinokPoplašná správaBomba na súde
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu