Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kauza Ruskových zmeniek naberá na obrátkach: Pojednávanie nebude, toto je dôvod

Pavol Rusko
Pavol Rusko (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Pojednávanie o zmenkovom spore týkajúcom sa TV Markíza v stredu (26.9.) nebude. Informoval o tom mediálny zástupca Markízy Peter Papanek. Dôvodom je podanie námietky zaujatosti žalobcom, potvrdil hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

"Okresný súd Bratislava V zrušil pojednávanie vytýčené na deň 26. septembra z dôvodu podanej námietky zaujatosti žalobcom. Súd predloží vec nadriadenému súdu (Krajský súd v Bratislave) na rozhodnutie o podanej námietke zaujatosti," uviedol Adamčiak.

TV Markíza vyjadrila prekvapenie, že žalobca podal námietku zaujatosti voči sudcovi jeden deň pred vytýčeným pojednávaním. "Je zjavné, že po neúspešnej snahe o odročenie pojednávania sa žalobca snaží vyhnúť akýmkoľvek spôsobom vráteniu zmenky do súdneho spisu. Na vydanie zmenky bol žalobca súdom opakovane vyzvaný a túto výzvu jednoducho odignoroval," informoval mediálny zástupca Markízy.

Zmenky Marian Kočner podľa jeho slov do spisu nevrátil aj napriek tomu, že pri výsluchu na Špecializovanom trestnom súde prisľúbil predloženie zmeniek do polovice júla 2018. "Ak by bola zmenka v poriadku, ako tvrdia Kočner a Rusko, určite by neváhal s jej predložením do súdneho spisu a súhlasili by dávno aj s jej preskúmaním znalcom navrhovaným Markízou," podotkol Papanek. Ako tvrdí, súd by mal žalobu bez zmenky zamietnuť. Zo strany žalobcu ide podľa Markízy o zdržiavaciu taktiku a ďalšie pokračovanie v marení spravodlivosti.

Pojednávať sa malo na Okresnom súde (OS) Bratislava V. V prípade ide o zaplatenie zmenky v hodnote 26.190.002 eur. Bývalý riaditeľ televízie Markíza Pavol Rusko mal v roku 2000 podpísať spolu štyri zmenky, pričom dve vystavil na Mariana Kočnera a dve na Štefana Ágha. Pre tieto zmenky teraz na súdoch prebiehajú tri súdne pojednávania, v ktorých spoločnosť Kočnera žiada od Ruska a Markízy – Slovakia spolu viac ako 42 miliónov eur.

Viac o téme: ZmenkySúd Pavol RuskoMarián Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu