Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Neznámy páchateľ úradoval v Bratislave: Vymyslená nehoda, od seniorky vypýtal 700 eur

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Neznámy páchateľ si mal vymyslieť príbeh o dopravnej nehode a 84-ročnú ženu presvedčil, aby mu poslala 700 eur. Prípad už vyšetrujú policajti v bratislavskej mestskej časti Ružinov ako zločin podvodu. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Uviedla, že v sobotu 22. septembra popoludní neznámy páchateľ telefonoval 84-ročnej žene a vydával sa za lekára. Žene oznámil, že jej syn mal dopravnú nehodu, pri ktorej sa zranila rodina aj s maloletým dieťaťom z Maďarska. Podľa informácií polície falošný lekár žiadal ženu o zaslanie finančnej hotovosti, čo odôvodňoval tým, že treba uhradiť škody vzniknuté pri dopravnej nehode. Žena podľa polície peniaze poslala.

Polícia upozorňuje seniorov, aby nedôverovali emotívnym príbehom. "Za žiadnych okolností nevydávajte finančnú hotovosť osobám, ktoré nepoznáte ani peniaze neprevádzajte na účet prostredníctvom pošty alebo banky," varovala policajná hovorkyňa. "Opísanú udalosť si vždy overte buď priamo u osoby, ktorej sa mala stať alebo u príbuzných. V prípade, že sa informácie nezakladajú na pravde, ihneď kontaktujte políciu na čísle 158," doplnila.

Viac o téme: NehodaKrádežEuráSeniorka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu