Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Smrteľný incident v Bratislave: Gejza (68) zastrelil kamaráta, prekvapivé slová obhajoby

Obžalovaný Gejza K. (68) na hlavnom pojednávaní na pôde Okresného súdu Bratislava IV. Zobraziť galériu (4)
Obžalovaný Gejza K. (68) na hlavnom pojednávaní na pôde Okresného súdu Bratislava IV. (Zdroj: reprofoto - TASR/Ivan Kríž)

BRATISLAVA – Dôchodca Gejza (68) mal koncom januára tohto roku zastreliť svojho známeho. Na súdnom pojednávaní sa však obhajoval, že nemal v úmysle zabíjať. Seniorovi (†75) pritom podľa polície uštedril tri rany z pištole.

Šokujúci prípad sa odohral v januári tohto roka v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. Gejza mal podľa obžaloby strieľať pištoľou ČZ 1983, ktorú mal v legálnej držbe.

Použitie zbrane nepopiera

Na úvod stredajšieho procesu zazneli z úst obžalovaného prekvapivé slová. "Žiaden úmysel spôsobiť smrť pána Milana I. som nemal a ani som nemal úmysel ublížiť mu na zdraví. Bola tma a ja som nevedel, kto na mňa zaútočil," uviedol Gejza.

Gejza

Obhajca obžalovaného Alexander Filo doplnil, že jeho klient nepopiera, že použil zbraň. Podľa jeho slov však malo ísť o bezprostredné ohrozenie. „Vzhľadom na to, že sa zhaslo svetlo, určite nechcel zastreliť poškodeného Milana I.," vysvetlil Filo. Gejza si však v stredu rozsudok nevypočul. Zaznela jeho výpoveď, a výpoveď vdovy po obeti. Senát Okresného súdu hlavné pojednávanie napokon odročil na druhú polovicu októbra, kedy si vypočuje znalcov a svedkov skutku.  

Tri výstrely

Polícia obvinila 68-ročného Gejzu koncom januára tohto roku. Vraždu mal spáchať 25. januára v čase medzi 19.00 a 20.20 h, v jednom z bytových domov na Ulici Milana Marečka v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. Strážcovia zákona vtedy ihneď ozbrojeného muža vyzvali, aby položil zbraň. 

Smrteľný incident v Bratislave:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

„Muž najprv nereagoval, no nakoniec na opakované výzvy policajtov zbraň zložil. Policajti mužovi za použitia hmatov a chvatov následne nasadili putá. Po zadržaní podozrivej osoby ihneď privolali službu rýchlej zdravotnej pomoci, 75–ročný Bratislavčan však strelným zraneniam na mieste podľahol a privolaný lekár po poskytnutí prvej pomoci konštatoval exitus," uviedla v tom čase hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková. Bratislavčan mal spomínanému mužovi spôsobiť smrteľné zranenia tromi strelami.

Vyšetrovateľ spracoval už v januári podnet na podanie návrhu na väzobné stíhanie. "V prípade preukázania viny hrozí obvinenému za úmyselné usmrtenie chránenej osoby (osoba vyššieho veku) trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie," informovala vtedy L. Mihalíková.

Viac o téme: VraždaObžalovanýSúd Devinska Nová Ves
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu