Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prípad bitky pri klube Mariatchi sa stále naťahuje: Ochorel sudca

Kauza Mariatchi
Kauza Mariatchi (Zdroj: FB, LiveLeak)

NITRA – Proces v kauze surovej bitky pred barom Mariatchi v Nitre sa dnes opäť nezačal. Ako informovala hovorkyňa nitrianskeho súdu Lena Kiradžiev, na dnes vytýčené pojednávanie sa nekonalo pre práceneschopnosť sudcu.

„Rovnako boli zrušené aj termíny 5. a 10. septembra. Nový termín pojednávania zatiaľ nebol vytýčený,“ uviedla. Od incidentu už prešlo takmer päť rokov, obžalobu však doteraz na Okresnom súde v Nitre neprečítali. Bitka, ktorú zachytili bezpečnostné kamery, sa udiala v noci z 5. na 6. októbra 2013. Z prečinu výtržníctva v spolupáchateľstve a zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu sú obžalovaní Peter Š., Boris H., Martin B., Dušan V. a Michal P.

Proces sa mal pôvodne začať v septembri 2015. Očný lekár, ktorý pôvodne vypracoval posudok, bol však vyškrtnutý zo zoznamu súdnych znalcov a takmer dva roky sa čakalo na vypracovanie nového znaleckého posudku a na vytýčenie nového termínu pojednávania. Posudok je hotový od marca 2017, má sto strán.

V júni 2017 sa na pojednávanie nedostavil Michal P. Ráno pred pojednávaním napísal esemesku svojmu obhajcovi, že je v zahraničí a pokazilo sa mu auto. Ďalší termín pojednávania bol vytýčený na koniec septembra 2017, vtedy sa však zo zdravotných dôvodov ospravedlnil Boris H. Ďalšie termíny vytýčené na november a december sa nekonali pre dlhodobú práceneschopnosť sudcu. Vec potom pridelili jeho kolegovi, následne sa spis opäť vrátil pôvodnému sudcovi.

Viac o téme: PojednávanieKauza mariatchi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu