Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Brutálny útok medveďa: VIDEO Lovec trafil šelmu šípom, keď sa k nej priblížil, napadla ho!

Útok medveďa na lovca. Zobraziť galériu (3)
Útok medveďa na lovca. (Zdroj: YouTube/ABC 10 News)

SAN BERNARDINO – Po tom, čo odvážny lovec trafil šípom 130-kilového medveďa, pribehol k nemu, pretože si myslel, že šelmu skolil. Medveď však následne lovca napadol. Muž bol s vážnymi poraneniami prevezený do nemocnice. Incident sa stal počas legálnej loveckej sezóny v južnej Kalifornii.

Keď lovec trafil 130-kilogramového medveďa šípom, pristúpil k nemu bližšie. Domnieval sa totiž, že šelmu úspešne skolil. Medveď však na lovca zaútočil. Muž bol po útoku prevezený s vážnymi poraneniami do tamojšej nemocnice. Lekárom sa ho podarilo stabilizovať.

Útok medveďa na lovca.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/ABC 10 News)

Incident sa stal v piatok 24. augusta v kalifornskom meste San Bernardino. Napadnutý muž bol v spoločnosti ďalších dvoch lovcov.   

Útok medveďa na lovca.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/ABC 10 News)

Kapitán kalifornského odboru pre rybolov a prírodu Patrick Foy vysvetlil, že priblížiť sa k zranenému zvieraťu je veľmi nebezpečné. Človek pre ranené zviera podľa jeho slov predstavuje hrozbu, a preto sa bude pokúšať brániť sa. „Útoky medveďov sú ale veľmi ojedinelé,“ zdôraznil Foy.


Čítajte aj: Na turistov útočia hladné šelmy: V Rumunsku napádajú kempistov, dvaja muži skončili v nemocnici


Legálny lov na medvede sa v južnej Kalifornii začína v závere augusta a končí začiatkom septembra. Lovci majú prísny zákaz používať strelné zbrane. Každý lovec smie používať len luk a šípy. Za toto obdobie môže byť skolených maximálne 1700 medveďov.      

Viac o téme: KaliforniaMedveďÚtok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu