Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Tínedžer v Trebišove poňal brigádu po svojom: Za predaj drog mu hrozí 10 rokov za mrežami

Obvinený 18-ročný mladík z okresu Trebišov si podľa polície zadovažoval drogy a následne ich predával.
Obvinený 18-ročný mladík z okresu Trebišov si podľa polície zadovažoval drogy a následne ich predával. (Zdroj: TASR/KR PZ v Košiciach)

TREBIŠOV - Obvinený 18-ročný mladík z okresu Trebišov si podľa polície zadovažoval drogy a následne ich predával. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenka Ivanová.

„Obvinený si minimálne od začiatku tohto roku do augusta od doposiaľ nestotožnenej osoby zadovažoval omamné a psychotropné látky metamfetamín a rastliny rodu konope, ktoré následne prechovával v jednom z bytov v meste Trebišov, delil na dávky nezisteného množstva, a po predchádzajúcej telefonickej dohode, alebo po dohode prostredníctvom sociálnej siete predával na rôznych miestach v Trebišove,“ uviedla Ivanová.

Ako dodala, vykonaná bola aj domová prehliadka, pri ktorej policajti zaistili predmety slúžiace na distribúciu drog, ako aj dve zatavené striekačky. „Predbežným expertíznym skúmaním bolo zistené, že v jednej striekačke sa nachádzalo 40 miligramov látky, z ktorej by bolo možné vyrobiť minimálne jednu bežnú jednorazovú dávku drogy a v druhom prípade išlo o prázdnu zatavenú injekčnú striekačku,“ spresnila Ivanová.

Muž je obvinený zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Umiestnený bol do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Viac o téme: PredajDrogyKošiceTrebišov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu