Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Rozhodnutie súdu v Košiciach: Medzinárodne hľadaný terorista bude vo vydávacej väzbe

Rozhodovanie na Krajskom súde v Košiciach 27. júla 2018 o vydávacej väzbe pre Vladimíra G. Zobraziť galériu (3)
Rozhodovanie na Krajskom súde v Košiciach 27. júla 2018 o vydávacej väzbe pre Vladimíra G. (Zdroj: TASR)

KOŠICE – Krajský súd v Košiciach dnes uznesením rozhodol o vzatí Volodymyra G. do vydávacej väzby, ktorá začína plynúť 27. júla a vykoná sa v Ústave na výkon väzby v Košiciach. Volodymyr G. proti tomuto rozhodnutiu priamo na pojednávaní podal sťažnosť. Rozhodovať o nej bude Najvyšší súd Slovenskej republiky. Informovala o tom hovorkyňa košických súdov Anna Pančurová.

Súd neprijal ponúknutú záruku sestry Volodymyra G., jeho písomný sľub, ani peňažnú záruku jeho sestry ako náhradu za vydávaciu väzbu. Nenahradil vydávaciu väzbu ani dohľadom probačného a mediačného úradníka.

Rozhodovanie na Krajskom súde
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Koncom júna hovorca košickej krajskej prokuratúry Milan Filičko informoval, že prokurátorka košickej krajskej prokuratúry podala Krajskému súdu v Košiciach návrh na vzatie do predbežnej väzby Volodymyra G., štátneho príslušníka Maďarska s trvalým pobytom na území Košíc a súd jej vyhovel.

Volodymyr G. bol zadržaný na základe žiadosti Interpolu Kyjev. Zatýkací rozkaz vydal ukrajinský súd, Volodymyr G. je hľadaný pre podozrenie zo spáchania trestných činov úmyselného ublíženia na zdraví, hrozby zabitia, ilegálneho zajatia, držania rukojemníka, gangsterstvo, terorizmus, útok na verejných činiteľov a ďalšie trestné činy.

Rozhodovanie na Krajskom súde
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: VäzbaSúd KošiceVolodymyr G
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu