Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Srdcervúci výkrik nešťastnej mamy: Sekunda hrôzy v anglickom obchode pri útoku Slovákov kyselinou

Obvinení muži Zobraziť galériu (5)
Obvinení muži (Zdroj: FB)

WORCESTER - Otrasný prípad pätice mužov zasiahol celé Anglicko. Po surovom útoku kyselinou skončil trojročný chlapček s poleptanou tváričkou a rúčkou v nemocnici. Bolestný výkrik nešťastnej mamy trhá srdce.

Adam C. (27), Jan D. (25) a Norbert P. (22), Slováci žijúci v Londýne, spolu s Afgáncom Jabarom P. (41) z Wolverhamptonu a 39-ročný otcom zraneného chlapčeka z West Midlands sú už vo väzbe. Obvinení sú zo sprisahania a z vážnej ujmy na zdraví po útoku kyselinou na trojročného chlapčeka.  

Obvinený Adam C. (27)
Zobraziť galériu (5)
Obvinený Adam C. (27)  (Zdroj: Facebook/Adam Č.)

"Čo si urobil môjmu dieťaťu?" bolestne vykríkla nešťastná afgánska žena po tom, čo agresori vrhli na jej dieťatko ružovú látku. Chlapček utrpel vážne popáleniny na tváričke a rúčke. Útok sa odohral v sobotu popoludní počas nákupov v obchode Home Bargains vo Worcesteri. 

Obvinený Ján D. (25)
Zobraziť galériu (5)
Obvinený Ján D. (25)  (Zdroj: Facebook/Ján D.)

Chlapčeka najprv ošetrili privolaní záchranári na mieste, potom ho previezli do nemocnice.  V nedeľu ho prepustili, zatiaľ nie je známe, či bude mať trvalé následky.  

Obvinený Norbert P. (22)
Zobraziť galériu (5)
Obvinený Norbert P. (22)  (Zdroj: Facebook/Pan Noriega K. P.)

"Mama počula, že dieťa plače, rúčky drží na tvári a nemôže otvoriť oči. Tvárička mu očervenela, tričko bolo zašpinené ružovou látkou. Po vyšetrení sa ukázalo, že ide o kyselinu sírovú," citoval britský portál dailymail.co.uk prokurátora Stephena Davisa. Inšpektor Jim Bayliss z polície West Mercia dodal: "Naši vyšetrovatelia na prípade naďalej veľmi intenzívne pracujú. V súčasnosti sa domnievame, že išlo o izolovaný incident a verejnosť nie je v ohrození." Predsedníčka súdu Angela Channonová poslala piatich obvinených do väzby. Na súde sa znova ocitnú 28. augusta. Motív desivého útoku zatiaľ nie je známy. 

Obvinený Afgánec Jabar P. (41)
Zobraziť galériu (5)
Obvinený Afgánec Jabar P. (41)  (Zdroj: Facebook)

Briti kontaktovali naše veľvyslanectvo

Slovenské veľvyslanectvo v Londýne má informáciu od polície v britskom Worcesteri o zatknutí dvoch slovenských občanov za ťažké ublíženie na zdraví, respektíve jeho prípravu. Ako ďalej uviedol riaditeľ oddelenia úradu rezortu zahraničných vecí Igor Skoček, informácia z polície neuvádza bližšiu špecifikáciu trestného činu. "Uvedení občania ani ich rodinní príslušníci sa na náš zastupiteľský úrad v Londýne neobrátili so žiadosťou o konzulárnu pomoc," dodal.

Viac o téme: Chlapčekútok AnglickoSlováciWorcester
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu