Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

PRÁVE TERAZ Polícia zatkla hľadaného Brtvu z kauzy tunelovania BMG: Skončil v Leopoldove

Dávid Brtva
Dávid Brtva (Zdroj: TASR – Štefan Puškáš)

TRNAVA - Spred budovy Okresného súdu v Trnave odviedla polícia Dávida Brtvu. Ten je odsúdený spolu s Patrikom Pachingerom, ktorého polícia zatkla ešte minulý týždeň.

Polícia ráno zadržala Dávida Brtvu, ktorý figuruje v kauze nebankoviek BMG Invest a Horizont Slovakia. Brtvu zadržali v parku pred Okresným súdom v Trnave.

Súd mal dnes rozhodovať o jeho podmienečnom prepustení, sudca však nesúhlasil s pojednávaním bez jeho prítomnosti, preto pojednávanie odročil na koniec augusta. Informuje o tom portál noviny.sk. Brtva je odsúdený spolu s Patrikom Pachingerom. Pachingera zadržala polícia ešte minulý týždeň.

Brtva je už v Leopoldove

Brtva je už v súčasnosti v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Leopoldove. Kedy bude môcť požiadať o podmienečné prepustenie z väzenia, nie je ešte isté. Strávil totižto niekoľko rokov vo väzbe a tá sa mu zarátava do výkonu trestu. O prípadnom podmienečnom prepustení bude rozhodovať príslušný súd, a to práve Okresný súd v Trnave. TASR o tom informovali justičné zdroje.

Ďalší spoluobžalovaný v tejto kauze Patrik Pachinger si už od začiatku minulého týždňa rovnako odpykáva zvyšok trestu. Polícia ho zatkla v Justičnom paláci, kde na Okresnom súde (OS) žiadal o odvolacie konanie - rovnako o podmienečné prepustenie z výkonu trestu odňatia slobody. V minulosti okrem kauzy nebankoviek čelil na iných bratislavských súdoch konaniam za neplatenie výživného a za iný podvod. Za kauzu nebankoviek ho súdil, ako prvostupňový súd, Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Napokon Najvyšší súd ho odsúdil na sedem rokov za mrežami.

 

 

Viac o téme: Polícia Súd TrnavaDaniel Brtva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu