Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

František (†25) sa chcel okúpať: Osudný pád do lomu na východe, spod hladiny sa nevynoril

(Zdroj: YT/My Slovakia)

SKRABSKÉ - František plánoval, že sa osvieži v neďalekom lome. Do vody chcel skočiť zo skaly, no stalo sa najhoršie. Pošmykol sa, spadol a viac sa spod hladiny, žiaľ, nevynoril.

Tragédia sa stala v stredu okolo pol štvrtej popoludní. František sa išiel okúpať, na skalách sa ale nešťastne pošmykol a spadol do vody. Informáciu o úmrtí potvrdil hovorca prešovských policajtov Daniel Džobanik. "Za doposiaľ nezistených okolností došlo vo vodou zaplavenom bývalom lomne v katastri obce Skrabské k usmrteniu 25-ročného muža z obce Skrabské, v okrece Vranov nad Topľou," uviedol. 

Na mieste zasahovali aj privolaní záchranári. "Výzvu na tiesňovú linku 155 sme prijali o 15:48 hodine s informáciou, že osoba spadla do vody a nevynára sa. Na miesto udalosti sme vyslali posádku Rýchlej lekárskej pomoci, ktorá však bola odvolaná, pretože, žiaľ, osoba nebola nájdená," vyjadrila sa hovorkyňa Operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 

Muža sa podarilo nájsť až po dvoch hodinách. Džobanik doplnil, že o pol siedmej večer ho spod hladiny vytiahol potápač z hasičskej stanice v Humennom. "Obhliadajúci lekár konštatoval smrť utopením bez cudzieho zavinenia a nariadil zdravotno-bezpečnostnú pitvu. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," uzavrel policajný hovorca. 


Prečítajte si aj: Tragédia pri N. Zámkoch: Futbalista Ján (†18) sa utopil v jazere, hrôze sa prizerali aj kamaráti


Nevedno, za akých okolností došlo k pádu. Voda v bývalom lome je na niektorých miestach hlboká vyše 20 metrov. Zaplavenému lomu v obci Skrabské sa hovorí aj Slovenské Plitvice.

 

 

  

Viac o téme: LomSkrabské
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu