Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

PRÁVE TERAZ Najvyšší súd rozhodol v kauze odpadkového bossa: FOTO Ostáva vo väzbe

Martin Andrejčák a Ján Majo pred súdom Zobraziť galériu (5)
Martin Andrejčák a Ján Majo pred súdom (Zdroj: Martin Bublavý )

BRATISLAVA - Najvyšší súd práve rozhoduje o tom, či odpadkový boss Michal Kováč ostane za mrežami alebo bude stíhaný na slobode. Spolu s ním je obvinený z úplatkárstva aj Martin Andrejčák, rovnako z firmy Vassal EKO.

Vyjadrenie prokurátora

Vyjadrenie prokurátora Vassal

VIDEO Martin Andrejčák a Ján Majo prišli na Najvyšší súd

Vassal EKO

Najvyšší súd rozhodol. Odpadkový boss Michal Kováč ostáva vo väzbe. Súd mu na neverejnom pojednávaní prepustenie zamietol. Martin Andrejčák je spolu s policajtom Jánom Majom na súde. Rozhoduje sa o tom, či pôjdu do väzby aj oni. Zatiaľ sú stíhaní na slobode.

PRÁVE TERAZ Najvyšší súd
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Martin Bublavý )

Andrejčáka a Maja do väzby nevzali

Proti obom svedčil Grebeči z konkurenčnej firmy. Uviedol, že bol osobne svedkom toho, ako uplácali policajta. Grebeči je obvinený v trestnej veci, ktorú mal vyšetrovať policajt Majo. Ten uviedol, že väčšinu svedkov ani nepozná a nikdy s nimi do kontaktu neprišiel. 

Majo odchádza zo súdu

Ján Majo Vassal

Andrejčák sa cíti nevinný a vedie riadny život. „Nebudem nikoho obplyvňovať a ani cestovať. Dostavím sa na každý úkon, ktorý je potrebný,“ povedal Andrejčák pred súdom. Verejné zasadnutie sa prerušilo. Sudcovia sa radili. Andrejčáka a Maja do väzby nevzali.


 

Policajt Ján Majo na súde
Zobraziť galériu (5)
Policajt Ján Majo na súde  (Zdroj: Martin Bublavý )

PRÁVE TERAZ Najvyšší súd
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Martin Bublavý )

Šéfa recyklačného dvora Vassal Eko zadržala minulý týždeň polícia a obvinili ho z úplatkárstva. Spolu s ním aj jeho kolegu Martina Andrejčáka a dvoch policajtov, ktorých obvinili z korupcie. Pre podozrenie, že by mohli pokračovať v trestnej činnosti, Kováč s policajtom druhého obvodu skončili vo väzbe. Prokurátor však žiadal väzbu pre všetkých štyroch obvinených.

Fotografia, ktorá sa rozšírila na sociálnych sieťach aj v médiách. Michal Kováč je na nej so šéfom OLO Branislavom Cimermanom.
Zobraziť galériu (5)
Fotografia, ktorá sa rozšírila na sociálnych sieťach aj v médiách. Michal Kováč je na nej so šéfom OLO Branislavom Cimermanom.  (Zdroj: FB/Bratislava bez odpadu)

VEĽKÁ razia v NAKA má prvé mená! Odpadkový boss zo škandalóznej FOTO a policajti skončili v cele

Razia vo Vassal EKO

Podľa našich informácií bola časť kontroly ohlásená, no Bratislavská vodárenská spoločnosť nie. Kontrolovať majú spodné vody, ktoré by mohli byť kontaminované nebezpečnými látkami. Polícia vo Vassal eko poskytuje asistenciu Úradu životného prostredia, ktorý tam vykonáva kontrolu. „Je to len pokračovanie predošlej kontroly. Na recyklačný dvor vozia najmä papier, plasty, stavebný odpad a nadrozmerný odpad ako napríklad kusy nábytku a žiadny z týchto odpadov nemôže ohroziť spodné vody,“ tvrdí spoločnosť Vassal Eko. 

Viac o téme: Súd Michal KováčVassal eko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu