Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VEĽKÁ razia v NAKA má prvé mená! Odpadkový boss zo škandalóznej FOTO a policajti skončili v cele

Fotografia, ktorá sa rozšírila na sociálnych sieťach aj v médiách. Zobraziť galériu (4)
Fotografia, ktorá sa rozšírila na sociálnych sieťach aj v médiách. (Zdroj: FB/Bratislava bez odpadu)

BRATISLAVA - Poriadne si zavaril! Šéf recyklačného dvora firmy Vassal EKO Michal Kováč mal poriadne rušnú noc. V stredu ho zadržala polícia a obvinila ho z úplatkárska. Spolu s ním skončili vo väzbe dvaja policajti a ešte jedna civilná osoba.

Michal Kováč sa rád prezentuje na sociálnej sieti drahými autami, peknými ženami a luxusným oblečením. Zdá sa však, že tomuto životu na čas odzvonilo. Po tom, čo boli medializované jeho škandály s nelegálnou skládkou, ho zadržala polícia. Na krku má obvinenie z úplatkárska.

Michal Kováć sa rád
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/Michal Kováč)

Inšpekcia ministerstva vnútra zasahovala v stredu aj na Národnej protikorupčnej jednotke NAKA, kde zadržala dvoch policajtov, ktorí sú rovnako obvinení z úplatkárstva.

Michal Kováć sa rád
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/Michal Kováč)

Michal Kováć sa rád
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/Michal Kováč)

"Inšpekcia ministerstva vnútra dnes zadržala príslušníka PZ z Národnej protikorupčnej jednotky PPZ, príslušníka PZ z OR PZ Bratislava II a dve civilné osoby za korupčnú trestnú činnosť. Nakoľko sa stále uskutočňujú prvotné procesné úkony nie je možné poskytnúť viac informácií," uviedol včera pre Topky tlačový odbor ministerstva vnútra.

Druhou zadržanou civilnou osobou má byť podľa našich informácií Martin Andrejčák, právnik firmy Vassal EKO.

Vyšetrovateľ inšpekčnej služby vzniesol obvinenie príslušníkovi z Národnej protikorupčnej jednotky za pokračovací zločin prijímania úplatku. Policajta z okresného riaditeľstva obvinil za pokračovací zločin prijímania úplatku i za prečin ohrozovania dôvernej skutočnosti v súbehu s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa.

"Dvom civilným osobám vzniesol obvinenie za pokračovací prečin podplácania. Dotknuté osoby sú stále zadržané. Vzhľadom na to, že v súčasnej dobe stále pokračujú procesné úkony, nemôžeme poskytnúť ďalšie informácie," uviedlo ministerstvo vnútra.

Vo Vassal EKO sa k situácií nechcú vyjadrovať, odkázali nám prostredníctvom PR manažérky firmy Andrey Čurnej.

Kšetfty s odpadom

Michal Kováč sa dostal do pozornosti vďaka kontroverznej fotografii, na ktorej je s Michalom Grebečim z rovnako škandalóznej firmy Abask Recycling a šéfom OLO Branislavom Cimermanom. Na fotografii sú spolu na jachte a užívajú si luxusnú dovolenku.

Fotografia, ktorá sa rozšírila
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Bratislava bez odpadu)

OLO má zmluvu s Vassal EKO a vynorili sa podozrenia, že na nelegálnu skládku, obrovský kopec, ktorý je hneď vedľa recyklačného dvora, vyvážajú komunálny odpad. Dôkazom je aj to, že za posledné roky kopec narástol do obrovských rozmerov, šíri sa z neho zápach a lietajú nad ním čajky. Opad z kopca lieta aj po okolí.

Viac o téme: úplatkyVassal EKOIšpekcia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu