Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalšie opustené dieťa v rozpálenom aute: Rodičia išli v Trenčíne nakupovať, hrozivé minúty záchrany

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

TRENČÍN - Len pred pár dňami obletela Slovenskom smutná správa o Sabinke, ktorá zomrela v rozhorúčenom aute pred trstenskou nemocnicou. Vďaka vnímavým ľuďom nedošlo k ďalšej podobnej tragédii. Tá sa mohla stať v Trenčíne.

Záchranárov zalarmovali v sobotu popoludní okoloidúci, ktorí si všimli na parkovisku pred obchodným domom asi 1,5-ročného chlapčeka. Ako informovala televízia Markíza, dieťa bolo podľa oznamovateľa zavreté v aute viac ako 30 minút. 

Dieťatko nechali rodičia spať, zatiaľčo boli nakupovať v Merkury Markete v Trenčíne. Pri aute sa pristavili okoloidúci, vošli do obchodu a požadovali, aby zamestnanci vyhlásili ŠPZ auta a privolali tak rodičov. V predajni ale rozhlas nie je.


Prečítajte si aj: MIMORIADNA TRAGÉDIA na Orave: Dievčatko zomrelo v rozhorúčenom aute


Ľudia privolali záchranné zložky. "Na mieste zasahovali štyria hasiči s jedným vozidlom, ktorí po príjazde na mieste rozbili okno na opačnej strane auta, ako bolo dieťa, vyslobodili ho a zabalili do mokrej deky," opísal hovorca trenčianskych hasičov Marián Petrík. V krátkom slede na to podľa neho prišli záchranári, ktorí si dieťa prevzali a previezli do nemocnice. 

Viac o téme: AutoDieťa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu