Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Beštiálny prípad vraždy šokoval Nemecko: V lese našli telo tínedžerky (†14), podozriví cudzinci

Podozrivý Iračan a nebohá tínedžerka Zobraziť galériu (8)
Podozrivý Iračan a nebohá tínedžerka (Zdroj: Foto: Tasr/DPA, Polícia)

WIESBADEN - Nemeckom otriasa brutálny prípad vraždy 14-ročnej tínedžerky. Dievčina bola nezvestná dva týždne, dnes prišla najhoršia správa. Polícia potvrdila, že včera nájdené mŕtve telo patrí nezvestnej. Podozrivým z otrasného skutku je mladý Iračan, druhého podozrivého už zadržali.

Susanna Maria F. (14) z nemeckého mesta Mainz bola nezvestná dva týždne. V osudný 22. májový deň bola s priateľmi v centre Wiesbadenu. Večer však nedorazila domov, jej mobilný telefón bol vypnutý. Dievčina trpela psychickým ochorením. Polícia zintenzívnila v pondelok na základe nedeľňajšieho podnetu istého svedka pátranie po možnej obeti násilného trestného činu a súčasne začala pátrať po eventuálnom podozrivom. Od začiatku vyšetrovatelia sexuálny delikt nevylúčili. 

Miesto nálezu tela nebohej v nemeckom Wiesbadene
Zobraziť galériu (8)
Miesto nálezu tela nebohej v nemeckom Wiesbadene  (Zdroj: Foto: Tasr/DPA, Polícia)

Sexuálny a násilný zločin

Zahrabané mŕtve telo prikryté raždím našli tento týždeň v stredu popoludní vo Wiesbadene-Erbenheime. Podľa agentúry DPA bolo podľa stôp na mieste okamžite jasné, že sa dievča stala obeťou násilia. Dnes polícia oznámila, že príčinou Susanniny smrti bolo "použitie násilia na krku". Podľa doterajších informácií polície sa dievča stalo obeťou "sexuálneho a násilného zločinu".

Nebohá tínedžerka
Zobraziť galériu (8)
Nebohá tínedžerka  (Zdroj: Foto: polícia)

Tlačovka k prípadu
Zobraziť galériu (8)
Tlačovka k prípadu  (Zdroj: Foto: FB/Bild)

Beštiálny prípad vraždy šokoval
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Foto: Tasr/DPA, Polícia)

Dvaja podozriví

Prvotné indície kriminalistov naznačovali, že podozrivým z otrasného skutku by mohol byť 20-ročný Iračan. Ako vyplýva z informácií Frankfurter Allgemeine Zeitung, hlavným podozrivým sa stal Ali Bashar, ktorý pobýval ako utečenec v Nemecku a naposledy žil vo Wiesbadene-Erbenheime. 

Podozrivý Iračan
Zobraziť galériu (8)
Podozrivý Iračan  (Zdroj: Foto: polícia)

Ďalšieho podozrivého, 35-ročného žiadateľa o azyl z Turecka, policajti už zadržali, informovala dnes agentúra DPA. Podľa kriminalistov dvadsaťročný Iračan Alí aj so svojím otcom, matkou a piatimi súrodencami už minulý štvrtok náhlivo opustil ubytovňu pre žiadateľov o azyl vo Wiesbadene. List Frankfurter Allgemeine Zeitung napísal, že celá rodina pred niekoľkými dňami odletela z Düsseldorfu do Istanbulu a ďalej do irackého mesta Irbile.

Beštiálny prípad vraždy šokoval
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Foto: Tasr/DPA, Polícia)

Iné znásilnenie

Alí bol podľa bulvárneho denníka Bild nemeckej polícii známy. V minulosti bol podozrivý z účasti na niekoľkých bitkách, a dokonca aj zo znásilnenia jedenásťročného dievčaťa v ubytovni pre azylantov. Do Nemecka prišiel zrejme v októbri 2015, kedy do strednej Európy po takzvanom balkánskom chodníku prúdili stovky tisíc utečencov.

Beštiálny prípad vraždy šokoval
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Foto: Tasr/DPA, Polícia)

Viac o téme: TragédiaTínedžerkaNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu