Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nová stopa v jednom z najznámejších nevyriešených zločinov: Vražda turistky (†18) spred 30 rokov

Miesto činu
Miesto činu (Zdroj: YouTube/UTV Live)

LONDÝN - Viac ako tridsať rokov po vražde nemeckej turistky zadržala dnes polícia v Severnom Írsku dvoch podozrivých mužov. K zadržaniu došlo krátko potom, čo zverejnila pri príležitosti výročia smrti Ingy Marie Hauserovej výzvu, ktorej sa dostalo veľkej pozornosti, informovali britské médiá.

Dievčatko (†5) uniesli a rituálne zavraždili: Verili, že časti jeho tela majú magickú silu

Telo osemnásťročnej Nemky, ktorá vyrazila do Británie ako turistka, sa našlo po dvojtýždňovom pátraní v apríli 1988 v grófstve Antrim severne od Belfastu.

Muži, ktorí boli teraz v súvislosti s prípadom zadržaní v meste Loughguile, majú 58 a 61 rokov. Bližšie podrobnosti k zadržaným polícia zatiaľ neoznámila. Už na začiatku mája však uviedla, že má k dispozícii výsledky nových testov DNA.

Vražda Ingy Marie Hauserovej je v Severnom Írsku jedným z najznámejších nevyriešených zločinov. Pri príležitosti 30 rokov od smrti nemeckej turistky severoírska polícia zverejnila v apríli výzvu, aby ľudia oznámili informácie o prípade, ktoré si doteraz nechávali pre seba. Výzve sa dostalo veľkej mediálnej pozornosti.

"Je na čase, aby ste nám povedali, čo viete," vyzval dnes zástupca severoírskej polície Raymond Murray znova širokú verejnosť v súvislosti so zadržaním podozrivej dvojice.

Viac o téme: VraždaTuristkaSeverné ÍrskoInga Maria Hauserová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu