Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Korčuliarka zažila šok: Šéf rómskej hliadky ju chcel znásilniť, opis nechutnej udalosti

Šéf rómskej hliadky sa pokúsil o znásilnenie
Šéf rómskej hliadky sa pokúsil o znásilnenie (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

SPIŠSKÁ BELÁ - Uplynulý týždeň sa počas slnečného dňa vybrala mladá žena (25) zajazdiť si na kolieskových korčuliach. Na cyklistickom chodníku ju čakal šok. Napadol ju muž (42) a pokúsil sa ju znásilniť. Zarážajúce je, že agresorom bol podľa polície vedúci rómskej hliadky.

Maroša (42), ktorý je zodpovedný za poriadok v osade v Rakúsoch, polícia už obvinila. "Kežmarský vyšetrovateľ viedol trestné stíhanie vo veci pokusu zločinu znásilnenie, z ktorého na základe dôkaznej situácie vzniesol obvinenie 42-ročnému Marošovi z obce Rakúsy. Vyšetrovateľom bol podaný podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného Maroša do väzby," informovala hovorkyňa prešovských policajtov Jana Migaľová. 

Opis šokujúcej udalosti

Korčuliarka (25) jazdila po cyklistom chodníku na 1. mája podvečer, keď ju z nenazdajky napadol Maroš. Zvalil ju na zem a pokúsil sa ju znásilniť. Incident sa odohral medzi Spišskou Belou a Tatranskou Kotlinou. "Zvalil ju na zem, za vlasy ju ťahal do kríkov a vyžadoval od nej sex. Keď sa bránila a začala kričať, dusil ju s tým, že ju zabije, ak neprestane. Keď bolo počuť, že prichádzajú ľudia, tak sa pravdepodobne zľakol a ušiel," opísal útok otec napadnutej korčuliarky pre televíziu Joj. 


Prečítajte si aj: Horor na hotelovej izbe v Prahe: Polícia obvinila šesť cudzincov zo znásilnenia turistky


Podľa polície Maroš prestal až po tom, ako zaregistroval blížiace sa osoby a ušiel. "Napadnutá žena utrpela škrabance na krku, chrbte, rukách a brade," doplnila policajná hovorkyňa. Kežmarskí policajti nezaháľali a podozrivého muža do niekoľkých hodín vypátrali, obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely policajného zaistenia. 

Blízki sa Maroša zastávajú

Marošovi príbuzní ale svorne hovoria, že je nevinný. "Má alibi, lebo v tom čase sa nachádzal niekde inde," povedal jeden z blízkych obvineného muža. Miestni obyvatelia sú zaskočení, pretože Maroša vnímali ako zodpovedného a starostlivého muža. Pôsobí ako vedúci miestnej občianskej poriadkovej služby v osade v Rakúsoch. 

Viac o téme: NapadnutieRómska hliadka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu