Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vyšetrovanie brutálnej vraždy Slovenky z Neziderského jazera pokračuje: Majú prvé indície

(Zdroj: Foto: YT/ OE24.TV, krone.at)

VIEDEŇ/EISENSTADT - Zverejnenie identikitu obete brutálnej vraždy, mladej ženy, ktorej časti tela sa našli v apríli postupne v Neziderskom jazere pri mestečku Rust v rakúsko-maďarskom pohraničí, prinieslo prvé indície o možnej identite zavraždenej.

Dôvodne podozrivý z činu, 63-ročný Viedenčan Alfred U., ktorý je v súčasnosti už za mrežami, totiž údajne poznal iba domnelé meno obete, ktoré podľa rakúskych médií znie Beata a za ktorým sa mala skrývať slovenská prostitútka pôsobiaca v rakúskom hlavnom meste.

Obhajkyňa zadržaného muža potvrdila, že sa k činu priznal tvrdiac, že prostitútku uškrtil vo Viedni v panike, keď sa ich stretnutie "vymklo spod kontroly". Ešte v ten istý deň údajne telo rozštvrtil a odviezol do Rustu na západnom pobreží Neziderského jazera, kde nahádzal jednotlivé časti do vody z motorového člna.

Vyšetrovatelia naďalej o identite obete nechcú hovoriť konkrétne, pretože overujú množstvo informácií, ktoré sa vynorili po zverejnení identikitu, a očakávajú i ďalšie reakcie širokej verejnosti. Vyplýva to zo štvrtkových informácií tlačovej agentúry APA a internetového vydania denníka Kronen Zeitung.

Otázkou zatiaľ zostáva aj to, prečo muž odsúdený v minulosti právoplatne za trestné činy násilného charakteru predčasne putoval na slobodu. Pátranie po ďalších, ešte stále chýbajúcich častiach tela zavraždenej predbežne zastavili, potvrdila vo štvrtok hovorkyňa prokuratúry v Eisenstadte Verena Strnadová.

Rakúska polícia vyzvala všetkých, ktorí by mohli poskytnúť relevantné informácie o žene vo veku 20-30 rokov, vysokej 155-165 cm, štíhlej postavy s červeno-čiernymi vlasmi ostrihanými na krátko, aby tak urobili cez burgenlandský krajinský kriminálny úrad a telefónne číslo 004359-133-103333 alebo prostredníctvom elektronickej pošty na adrese LPD-B-LKA@polizei.gv.at.

Viac o téme: VraždaNeziderské jazero
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu