Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Spoveď vraha z Neziderského jazera: Detaily beštiálneho prípadu rozštvrtenej Slovenky

Alfred sa priznal k vražde prostitútky Zobraziť galériu (7)
Alfred sa priznal k vražde prostitútky (Zdroj: Foto: YT/ OE24.TV, krone.at)

VIEDEŇ - V prípade zavraždenej Slovenky, ktorej torzo našli v Neziderskom jazere v Rakúsku, vyplávali na povrch nové šokujúce skutočnosti. Podozrivý z vraždy, ktorého už rakúska polícia zadržala, má doteraz odsedených 32 rokov. Na výsluchu sa k brutálnemu skutku priznal, prinášame podrobnosti zverstiev.

Časť tela objavil v Neziderskom jazere náhodný okoloidúci, okamžite zalarmoval políciu. Tá do niekoľkých hodín vytiahla z jazera aj ďalšie časti ženského tela. Išlo o prostitútku zo Slovenska. "Nie som zlý človek," posťažoval sa zadržaný Alfred U. na výsluchu. "Vždy som chcel milovať ženu, ale nikdy to nedopadlo dobre," cituje muža rakúsky portál krone.at. Ako ďalej píše, 63-ročný muž sa priznal, že 28. marca vo svojom dome vo Viedni Brigittenau zabil náhodnú známosť, no nešlo o zámer.  

Osudný večer

Podľa jeho slov boli obaja pod vplyvom alkoholu. Žena mu uviedla falošné meno. Zoznámili sa v marci na viedenskom Západnom nádraží. V noci odišli do Alfredovho bytu vo Viedni. "Myslím, že prišla z Maďarska alebo Slovenska, bohužiaľ, nepoznám jej meno. Keď sme sa vrátili domov neskoro večer, ľahla si na môj gauč. Požiadal som ju, aby bola ku mne láskavá, aby ma hladkala a bozkávala. Odmietla. Chytil som ju medzi nohami, náhle začala kričať. Nemohol som zniesť tie výkriky, tak som ju v tichosti uškrtil. Až sa prestala hýbať," opísal Alfred. 

Identikit obete
Zobraziť galériu (7)
Identikit obete  (Zdroj: Foto: googlemaps, YT/OE24.TV, krone.at)

Následne ju preniesol do kúpeľne a položil do vane. Bezvládne telo rozštvrtil, časť uložil do mrazničky, zvyšok zabalil do odpadkových vreciek a plastových škatúľ. Na svojom starom mercedese ich na niekoľkokrát vyviezol k jazeru, kde vlastní chatu po matke. "Nakoniec som kusy tela naložil do svojho elektrického člna a vyhodil ich v Neziderskom jazere," opísal Alfred. "V polovici apríla som z médií zachytil správu o nájdení torza tela, odvtedy som očakával zatknutie," doplnil. 

Obeť chcel zjesť

Priznal sa, že časť tela zmrazil, aby ho neskôr mohol zjesť, uviedla dnes podľa agentúry DPA rakúska prokuratúra. Identita ženy zatiaľ nie je známa. "Mal v pláne ju neskôr ochutnať," povedala hovorkyňa prokuratúry Verena Strnadová o časti tela, ktorú si vrah uschoval v mrazničke.

Polícia doteraz neobjavila všetky pozostatky, nenašli sa ešte ruky a lýtka ženy. Identitu obete, ktorá mala okolo 25 až 30 rokov, polícia zatiaľ nepozná. V databáze ale má jej DNA, ktorú našla vlani na jar vo Viedni pri vyšetrovaní prípadu vlámania do pivnice. Súvislosť medzi ženou a vlámaním známa tiež nie je.

Spoveď vraha z Neziderského
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: foto: topky)

Spoveď vraha z Neziderského
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: googlemaps, YT/OE24.TV, krone.at)

Odsedel si už 32 rokov 

Ako píše rakúsky portál, Alfred si už vo väzení odpykal 32 rokov. V roku 1984 vážne zranil železnou tyčou muža, znásilnil jeho priateľku a pohrýzol ju na bradavke. Za skutky išiel do väzenia. Pár mesiacov po prepustení na slobodu v roku 1993 si našiel ďalšiu obeť. Zabil svoju priateľku. V druhom procese bol uznaný za mentálne vážne narušeného.   

Spoveď vraha z Neziderského
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: googlemaps, YT/OE24.TV, krone.at)

Na slobode bol rok a pol

V októbri 2016 bol prepustený na slobodu po tom, čo ho dvaja psychiatri vyhlásili za neškodného. Ako Alfred povedal, pokúsil sa znova začleniť do spoločnosti a prispôsobiť sa. Vyhľadal svojho syna, s ktorým nadviazal kontakt. "Neodmietol ma, na rozdiel od mojej dcéry. Dokonca mi dovolil stretávať sa s jeho malými deťmi," opísal s tým, že sa zamestnal na polovičný úväzok.  

Alfredov advokát opísal, že nedávno sa rozišiel so svojou priateľkou, aj keď ju stále miloval. Mŕtva prostitútka bola len rozptýlením. Dôvodom rozchodu s priateľkou bolo, že počas Alfredovho pobytu v nemocnici kvôli cukrovke nechávala prespávať v byte cudzích mužov. 

Spoveď vraha z Neziderského
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: googlemaps, YT/OE24.TV, krone.at)

Porucha osobnosti

Podľa znalcov Alfred trpí masívnou poruchou osobnosti s narcistickými a sadistickými sklonmi.  Priznal, že nemal šťastné detstvo. Vychovávali ho starí rodičia v Burgenlande, pretože jeho otec a matka vlastnili malú tlačiareň a na výchovu syna nemali čas. "Nikdy ma nezobrali do náručia," zaspomínal si.

Políciu na Alfreda upozornil jeho kamarát

Alfred mal podľa dlhoročného priateľa Richieho W. problémy so ženami. "Keď som sa dozvedel o objavení rozštvrtenej mŕtvoly v Neziderskom jazere, okamžite som podozrieval Alfiho," priznal Richie W. "Často sme chodili spolu na diskotéky. Vo vzťahu k ženám bol veľmi plachý. Keď bol opitý, správal sa inak. S prvou manželkou sa rozviedol kvôli násiliu," zaspomínal Richie, ktorý pracoval v súdnictve. O predchádzajúcich Alfredových zločinoch vedel. "Keď sa našlo telo v jazere, pomyslel som si, že už môže byť znovu na slobode a môže byť vrahom," opísal. Preto 18. apríla upozornil políciu a povedal im o svojich podozreniach. Minulý piatok Richieho polícia podrobne vypočula. Na druhý deň si o Alfredovi prečítal v novinách. "Nebol som prekvapený," dodal Richie. 

Alfred je momentálne vo väzbe. Za mrežami podľa všetkého strávi zvyšok svojho života. "V skutočnosti som bol vo väzení šťastnejší ako vonku," povedal. 

Viac o téme: VrahRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu