Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Senior (†80) spustil v Kalifornii streľbu: Smrteľne zranil ženu, potom seba

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Nathan Denette/The Canadian Press via AP)

MILL VALLEY - Osemdesiatročný muž postrelil v severnej Kalifornii dvoch ľudí, pričom jedného z nich zabil, a následne zbraň obrátil proti sebe. Incident sa stal v bytovom komplexe v meste Mill Valley vzdialenom približne 23 kilometrov severne od San Francisca a obeťami útoku boli žena a muž, uviedol Brenton Schneider z kancelárie šerifa okresu Marin. Postrelená žena zraneniu podľahla, muž je po streľbe hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Muži zákona našli zranenú dvojicu po tom, ako okolo 15:30 (2:30 SELČ v piatok) miestneho času dostali hlásenie o streľbe v spomínanom bytovom komplexe. Podozrivého muža zbadali, ako sa uteká skryť do jedného bytu a následne nariadili evakuáciu bytov v okolí. Ďalším obyvateľom komplexu nariadili, aby sa skryli.

Po dvoch hodinách od streľby sa polícii podarilo dostať do vnútra bytu, útočníka tam však už našli mŕtveho so strelnou ranou, ktorú si zjavne spôsobil sám, vyjadril sa Schneider. Identity obetí a strelca zatiaľ nie sú známe. Rovnako tiež nie je jasné, čo mohlo byť motívom útoku a či útočník dvojicu poznal.

 

 

Viac o téme: StreľbaSenior
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu