Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Užialená mama prvýkrát pred domom, kde v plameňoch zomreli jej traja anjelikovia

Pri požiari zomreli tri deti Zobraziť galériu (3)
Pri požiari zomreli tri deti (Zdroj: Foto: HZS ČR/Juhomoravský kraj )

ZNOJMO - Česko zasiahla v pondelok neopísateľná tragédia. Pri požiari rodinného domu zomreli tri detičky (†1, †4 a †9). Štyroch dospelých hospitalizovali. Keď sa mama detí z nemocnice na miesto nešťastia vrátila, zrútila sa. Milovaných anjelikov jej už nikto nevráti. Pozostalej rodine chce teraz finančne pomôcť obec.

Pri požiari v noci na pondelok zomreli na Znojemsku tri detičky. Dospelým sa podarilo dostať sa na slobodu. Rodina žila v starom domčeku v prenájme približne dva roky. Keď sa na miesto vrátila užialená mama, zosunula sa na zem a začala usedavo plakať. Všetky deti boli v osudnú noc v detskej izbe, kde s najväčšou pravdepodobnosťou požiar vypukol. "Choďte preč, neviete, čo sa stalo," vzlykala a kričala, keď sa k nej niekto priblížil. Pritom si utierala tvár umazanú líčidlami.  

Mama dvoch dievčatiek († 1, † 9) a chlapčeka († 4) sa nedokázala postaviť na nohy. Kľačala za škodovkou a usedavo plakala. Ako informuje český portál blesk.cz, starosta vyčlenil z rozpočtu radnice 50 tisíc českých korún (necelých 2000 eur), ktoré chce pozostalej rodine darovať. Sumu 25 tisíc českých korún (necelých 1000 eur) prisľúbila charita. Nejaké peniaze, vrátane útraty za pohreb, môže rodina záskať od štátu. Problémom je, že sa starosta nemá na koho z rodiny obrátiť. "Matka detí je už z nemocnice vonku, ale nereaguje na volania ani esemesky," povedal starosta Zdeněk Koukal s tým, že na obecnom úrade nevedia, ako sa žena volá, pretože tam rodina nebola prihlásená. 

Užialená mama prvýkrát pred
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: HZS ČR/Juhomoravský kraj )

Zo zajatia plameňov sa zachránili dva psy, ktoré patrili rodine. Zatiaľ skončili v opatere obce, rodina si pre ne neprišla. Starosta zvažuje, že v nemocnici navštívi matku ženy, ktorá prišla o deti. Podľa neho bola hlavou rodiny. 


Prečítajte si aj: MIMORIADNA TRAGÉDIA v Česku: FOTO Rodinný dom zachvátil požiar, v plameňoch zomreli tri detičky


V dome nebol zavedený plyn

Podľa niektorých informácií, mama bola v osudnú noc v izbe s deťmi. Keď na miesto dorazili hasiči, z plameňov vyslobodili invalidnú ženu, tri detičky sa nepodarilo zachrániť. Pred domom už stála ich mama a jej mama s priateľom. V dome všetci spolu bývali. Doteraz nie je jasné, ako ku nešťastiu došlo. 

Užialená mama prvýkrát pred
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: HZS ČR/Juhomoravský kraj )

V dome nebol zavedený plyn. "To môžem potvrdiť. Predchádzajúca majiteľka zomrela, jej syn sa dostal do exekúcie. Nový majiteľ zo Znojma ho prenajal tejto rodine, ale žiadne opravy sa tam nerobili. Tá rodina tak zostala len na elektrike," povedal starosta o prízemnom domčeku, ktorý bol postavený ešte za prvej republiky. Vyhorela len detská izbička, je preto možné, že požiar vznikol od nejakého zdroja tepla. Polícia sa prípadom zaoberá, zatiaľ nie sú známe príčiny vzniku požiaru. 

 

 

Viac o téme: PožiarTragédia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu