Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Centrála Smeru v Žiline v plameňoch: Na budove sa objavil nápis "Zlodeji"

V Žiline horela strecha budovy Smeru Zobraziť galériu (3)
V Žiline horela strecha budovy Smeru (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

ŽILINA - Budovu krajskej kancelárie strany SMER-SD v Žiline zachvátil v noci požiar. Mohlo ísť o úmysel, pretože na budove pribudol aj nápis "Zlodeji".

V budove má poslaneckú kanceláriu Igor Choma, či podpredseda strany Juraj Blanár. Ako informuje televízia Markíza niekto na prístrešok vyhodil horiacu pneumatiku, odkiaľ sa oheň rozšíril na strechu krajského sídla strany. Budova sa nachádza v blízkosti centra mesta. 

FOTO Centrála Smeru v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

Zrejme nešlo o náhodu, čo môže potvrdzovať skutočnosť, že na budove pribudol sprejom nastriekaný veľký nápis "Zlodeji". Na mieste zasahovali hasiči, plamene neprenikli do interiéru. "Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že horí časť strechy a je zadymené podkrovie. Hasičom sa požiar podarilo dostať pod kontrolu do 20 minút od príchodu a úplne zlikvidovať pred druhou hodinou ráno," informovala hovorkyňa hasičov Zuzana Farkasová.

Pri požiari nedošlo k žiadnym zraneniam, zasahovalo 10 hasičov so štyrmi kusmi techniky z hasičskej stanice v Žiline. "Príčinou vzniku požiaru bolo pravdepodobne úmyselné konanie neznámej osoby," doplnila Farkasová. 

FOTO Centrála Smeru v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

"Môžem potvrdiť, že polícia v Žiline prijala trestné oznámenie o požiari prístrešku budovy na ulici Komenského v Žiline. Momentálne vykonávame procesné úkony, začali sme trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci," povedala hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová. Hasiči zasahovali v budove okolo polnoci.

Viac o téme: PožiarHasičiŽilina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu