Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Brutálna VRAŽDA rukami Slovákov: Po ohavnom čine utiekli na požičanom aute do Rumunska

Obaja obvinení boli prevezení z Rumunska do Českej republiky Zobraziť galériu (3)
Obaja obvinení boli prevezení z Rumunska do Českej republiky (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Motívom januárovej vraždy manželov na Písecku bola podľa kriminalistov lúpež. Z vraždy sú obvinené dve osoby, a to muž a žena zo Slovenska. Obaja sú vo väzbe. Policajti na tlačovej konferencii, ktorá sa konala 2. marca, neuviedli, čo presne obvinení z mobilného domu, v ktorom žili zavraždení, ukradli.

Podľa kriminalistov išlo o obzvlášť brutálnu vraždu. Útočníci manželov ubodali 20 ranami nožom. Obžalovaní, ktorých zadržala polícia v Rumunsku a vydala ich do Českej republiky, zatiaľ nevypovedali.

Obvinení Slováci
Zobraziť galériu (3)
Obvinení Slováci  (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

FOTO Slovákov, ktorých priviezli z Rumunska: Podozriví z vraždy manželov v Česku

Vražda sa stala medzi 6. a 7. januárom. Policajtom pri objasnení vraždy veľmi pomohol svedok. „Okolo miesta činu prechádzal muž, ktorý mal v aute palubnú kameru. A z jeho záznamu sme zistili, že pri objekte, kde sa vražda stala, stojí čierny mercedes,“ povedala na tlačovej konferencii k prípadu vyšetrovateľka Renáta Miková.

Brutálna VRAŽDA rukami Slovákov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

Na základe registračnej značky polícia zistila, že ide o mercedes zo slovenskej požičovne a taktiež zistila, kto si automobil požičal. Slovák vo veku 33 rokov a o päť rokov mladšia Slovenka odišli na mercedese do Rumunska. Policajti ich tam zadržali v penzióne na odľahlom mieste. „Nachádzal sa v blízkosti moldavských hraníc a páchatelia zrejme chceli ujsť do tejto krajiny,“ povedal vedúci oddelenia obecnej kriminálnej juhočeskej polície Oto Šojsl.

Brutálna VRAŽDA rukami Slovákov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

Z vyšetrovania vyplýva, že obvinená poznala zavraždených. Nie je zatiaľ jasné, prečo Slováci išli do mobilného domu kradnúť v momente, keď sa v ňom manželia nachádzali. „Spôsob vraždy ma zaskočil svojou brutalitou,“ uviedla Miková. Dodala, že polícia došla k záveru, že vraždili obaja obvinení.

Viac o téme: ManželiaVraždaPísek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu