Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Nové správy z košického daňového úradu: Škoda za pol milióna eur, požiar sa do archívu nedostal

Daňový úrad v Košiciach Zobraziť galériu (3)
Daňový úrad v Košiciach (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE - V utorok Slovenskom rezonovala šokujúca správa o požiare v košickom Daňovom úrade na Železničnej ulici. Na jeho hasení sa podieľalo 30 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Požiar likvidovali takmer dvanásť hodín. Hovorkyňa Finančnej správy informovala, že žiadne dokumenty neboli požiarom nijako dotknuté. Dodala, že úrad je od dnešného dňa opäť v prevádzke.

V utorok 27. februára sa v košickom Daňovom úrade na Železničnej ulici začal šíriť požiar. Dosiaľ nie je známe, akou príčinou vznikol. Policajná hovorkyňa Jana Mésarová informovala, že k požiaru došlo v dopoludňajších hodinách v podkroví budovy, kde sa vykonávajú rekonštrukčné práce. „Požiarom došlo k zhoreniu časti strechy a podkrovných miestností. Škoda, ktorá požiarom vznikla, bola predbežne vyčíslená na 500-tisíc eur. Pri požiari sa nikto nezranil,“ uviedla Mésarová.

Nové správy z košického
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: Miro Vacula)

Na hasení požiaru sa podieľalo 30 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Požiar sa im napriek problémom s vetrom poradilo uhasiť v stredu 28. februára okolo 10:30 hodiny. Ihneď po jeho uhasení sa na miesto dostavili špecialisti, ktorí začali zhorenisko skúmať. Príčina požiaru zatiaľ nebola stanovená. Daňový úrad sa do priestorov budovy, ktorá patrí Železniciam Slovenskej republiky, presťahoval k 1. novembru 2017,“ ozrejmila hovorkyňa.

Nové správy z košického
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: HAZZ)

Ivana Skokanová, hovorkyňa Finančnej správy, informovala, že archív Daňového úradu je uložený v suteréne a kancelárie sa nachádzajú na prvom a druhom poschodí v šesťposchodovej budove. „Ani jedno z týchto poschodí nebolo požiarom nijako dotknuté. Dokumentácia daňového úradu zostala taktiež nepoškodená. Všetky daňové priznania sú navyše skenované a teda ukladané aj elektronicky,“ objasnila Skokanová. Dodala, že údaje o všetkých dokumentoch sú uložené aj v informačných systémoch finančnej správy – akékoľvek úradné záznamy sú vždy zaprotokolované. „Ani v prípade takýchto požiarov tak finančná správa žiadne dáta nestratí,“ uzavrela Skokanová.

Viac o téme: KošicePožiarÚradDaňový
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu