Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Sekunda od smrti: Dramatické VIDEO Cez otvorené závory ho takmer prevalcoval vlak

Českému vodičovi pred očami prešiel vlak
Českému vodičovi pred očami prešiel vlak (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA – Polícia na svojej sociálnej sieti zverejnila video, ktoré prijala od užívateľa z Českej republiky. Na dramatických záberoch vidno, ako sa vodič blíži k železničnému priecestiu, kde sa mu tesne pred očami v plnej rýchlosti mihne vlak. A to aj napriek tomu, že závory boli otvorené.

Na základe podnetu od českého užívateľa sociálnej siete zverejnila polícia na svojom Facebooku video ako vystrihnuté z akčného filmu. Vodič, ktorý mal povolenie bezpečne prejsť cez železničné priecestie, sa poriadne vystrašil. Priamo pred nosom mu prešiel vlak. Polícia sa rozhodla na základe tohto videa z Česka varovať verejnosť pred hroziacim nebezpečenstvom. „Buďte opatrní aj u nás a vždy sa presvedčte, že nejde vlak. Akúkoľvek poruchu závor volajte na 158 IHNEĎ,“ zdôraznila polícia.

Zároveň pripomenula, že každé železničné priecestie je označené „jedinečným identifikačným číslom“ (JIČ). V prípade vzniku nehody na železničnom priecestí umožňuje toto číslo identifikáciu a ďalšie špecifikácie konkrétneho priecestia. „Tieto údaje sú aktualizované v databáze každého operačného strediska na krajských riaditeľstvách Policajného zboru. V prípade telefonického oznámenia o nehode na číslo 158, alebo 112 je na základe tohto identifikačného čísla možné miesto nehody veľmi rýchlo určiť,“ uviedla polícia.

Viac o téme: VlakVodičŽeleznicePriecestie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu