Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Z juhu východného Slovenska sa šíri nová droga: Fetujú aj deti, prvá obeť

Na juhu východného Slovenska sa šíri nová droga Zobraziť galériu (4)
Na juhu východného Slovenska sa šíri nová droga (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

KRÁĽOVSKÝ CHLMEC - Z juhu východného Slovenska prichádza šokujúca správa. Medzi mladými sa tam šíri nová droga, ktorá si už vyžiadala život 25-ročného muža. Ide o drogu s názvom herba a užívateľov smrtiacej látky pribúda.

Ľudí z najjužnejších častí našej krajiny zožiera nová droga. Herba je sušená a chemicky upravená rastlina. Ako informuje televízia Markíza, objavila sa v Kráľovskom Chlmci. Miestni tvrdia, že ľudí závislých od novej drogy nebezpečne pribúda.

Z juhu východného Slovenska
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

Skúsenosti s novou drogou majú aj maloleté deti. Užívatelia drogu vdychujú. Z vreciek a plastových fliaš si vyrábajú bongá a pomocou nich fetujú.  "Pôjdem, za jedno euro kúpim herbalovú trávu a normálne zahúlim aj ja. Potom sme na kľude, nie je žiaden problém," opísal užívateľ pre televíziu. Ďalší opísal, že sa na drogu poskladajú niekoľkí ľudia, všetci sa nafetujú a potom chodia ako zombíci. 

Muža našli na ihrisku, zomrel

Podľa miestnych fetujú aj šesť- či osemročné deti. "Keď vidíte svoje dieťa, že tam odpadne a je z toho zničené?" pýta sa jeden z rodičov. Nedávno našli na ihrisku bez známok života 25-ročného muža. Blízki hovoria, že bol závislý. Podľa polície si na život siahol sám.  

Z juhu východného Slovenska
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

Ako opisujú miestni, ľudia, ktorí užili vysokú dávku drogy, sa trasú. "Bolela ma hlava a nemohol som dýchať, bolelo ma srdce a chodil som ako zombie," povedal jeden z užívateľov. K nadrogovaným ľuďom často volajú záchranárov.  

Podľa polície sa k nám droga dostala od dílerov z Maďarska. Jej užívanie však nie je trestné, pretože látka nie je zaradená medzi omamné, psychotropné a rizikové látky. Trest ale hrozí dílerom za šírenie a podnecovanie k užívaniu. V prípade dokázania viny im hrozí až osem rokov za mrežami. Nová droga sa najviac vyskytuje na juhu východného Slovenska v Trebišove, Kráľovskom Chlmci a v Strede nad Bodrogom. 

Viac o téme: DrogaKráľovský Chlmec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu