Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slovensko zasiahla vlna samovrážd! Záhadné úmrtia sa opakujú po troch rokoch

Nebohé dievčatá Karolína a Alexandra Zobraziť galériu (4)
Nebohé dievčatá Karolína a Alexandra (Zdroj: Foto: Polícia, FB/A.T.)

BRATISLAVA - Slovensko má za sebou mimoriadne tragický víkend. V piatok našli policajti pri Poprade bezvládne telo Karolínky (†14), večer našli v bratislavskej škole na rebrinách obesenú Alex (†15). V nedeľu večer zomrel v hlavnom meste 24-ročný muž a iný zahynul na koľajniciach. Takmer presne pred tromi rokmi zasiahli Slovensko podobné správy o samovraždách mladých dievčat.

V piatok popoludní obletela našu krajinu smutná správa. V kríkoch na výpadovke neďaleko autobazáru pri Poprade našli policajti zastrelenú Karolínku (†14). Dievčina odišla v stredu ráno z domu, do školy ale nedorazila. Rozbehlo sa pátranie s najsmutnejším koncom. Kajku našli s ranou po strele. Smrteľný zásah si spôsobila otcovou zbraňou, ktorú má v legálnej držbe. Muž je mestským policajtom.

Karolínka pochádzala z usporiadanej rodiny, preto nie je známe, čo ju mohlo dohnať k zúfalému činu. Po tom, čo zmizla, sa ju zháňali aj kamarátky a pomáhali v pátraní. Rodina, priatelia a blízki sa z tragédie nedokážu spamätať. 

Smrť v telocvični

Len pár hodín po informácií o Kajkinej smrti zasiahla hlavné mesto iná krutá správa. V súkromnej základnej škole s materskou školou Marie Montessori na Borinskej ulici v bratislavskom Lamači našli už len bezvládne telo 15-ročnej Alexandry. Viselo na rebrinách na horolezeckom lane v telocvični. Po nešťastí dorazili na miesto policajti, ale aj rodičia nebohého dievčaťa. 

V jednej z bratislavských
Zobraziť galériu (4)

Riaditeľka školy vyrozumela o tragédii personál, k okolnostiam sa nevyjadruje. "Nechala listy na rozlúčku, pre mamu, otca, spolužiakov, kde mala racionálne zhodnotiť svoj život a svoje rozhodnutie ukončiť ho. Na život si siahla cielene, dobrovoľne a všetko mala dlhšie pripravené. Dievča trpelo vážnou chorobou, ktorá mu značne komplikovala život, a riešilo ešte jeden vážny osobný životný problém," uviedol dôveryhodný zdroj pre televíziu Joj. Polícia zatiaľ cudzie zavinenie nevylúčila a nariadila pitvu. 

V súkromnej škole v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: google maps)

Smrť pod panelákmi

Kriminalisti dorazili k jednému z obytných domov na Vígľašskej ulici v Bratislave v nedeľu okolo 18-tej hodiny. Pred panelákom ležalo bezvládne telo 24-ročného muža. "Muž utrpel pádom z jedného z poschodí obytného domu zranenia, ktorým na mieste aj napriek snahe privolanej záchrannej zdravotnej služby podľahol," informoval hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff s tým, že začali trestné stíhanie pre usmrtenie. Zatiaľ nie je známe, či nebohý muž z okna vyskočil zámerne, alebo vypadol nešťastnou náhodou. Bližšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania, uzavrela polícia.


Prečítajte si aj:

Riaditeľka bratislavskej školy, v ktorej sa obesila Alex (†15): Jej smrť šokovala všetkých


Smrť na koľajisku

Hodinu a pol pred smrťou pod panelákom sa stalo v blízkosti železničnej stanice Podunajské Biskupice iné nešťastie. "Podľa doterajších informácií rušňovodič krátko po opustení uvedenej stanice spozoroval muža, ktorý vstúpil do koľajiska a otočil sa čelom k prichádzajúcemu vlaku. Rušňovodič okamžite použil rýchločinné brzdenie, napriek tomu zrážke s osobou už nedokázal zabrániť," opísala hovorkyňa bratislavských policajtov Veronika Slamková.  

Muž utrpel zrážkou devastačné zranenia nezlučiteľné so životom. Okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania. Poverený príslušník Odboru železničnej začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. 

Tragédie spred troch rokov

Pred tromi rokmi takmer v rovnakom období zasiahla Slovensko správa o vlne samovrážd. Tragédie sa odohrali začiatkom marca, keď boli jarné prázdniny.  V prvý deň jarných prázdnin, presne 2. marca 2015 si na život siahla 14-ročná Dominika z Piešťan. Žiačka ôsmeho ročníka sa o život pripravila otcovou zbraňou.

Len pár hodín po Dominikinej smrti si na život siahla o dva roky staršia Zdenka (†16) z Nových Zámkov. Tínedžerka trpela duševnou chorobou. Aj ona zobrala do rúk otcovu zbraň a vystrelila proti sebe. Na mieste bola mŕtva.

O pár dní k nebohým dievčatám, žiaľ, pribudla ďalšia. Zo siedmeho poschodia paneláku vyskočila 14-ročná školáčka Nina zo Suchej nad Parnou, ktorá trávila prázdniny u dedka v Trnave. Urýchlene ju vrtuľníkom transportovali do nemocnice v Bratislave, tam vydýchla naposledy.

Viac o téme: SamovraždaKarolínaAlex
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu