Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Riaditeľka bratislavskej školy, v ktorej sa obesila Alex (†15): Jej smrť šokovala všetkých

V súkromnej škole v bratislavskom Lamači sa obesila len 15-ročná Alexandra. Zobraziť galériu (5)
V súkromnej škole v bratislavskom Lamači sa obesila len 15-ročná Alexandra. (Zdroj: google maps)

BRATISLAVA - Len 15-ročná žiačka súkromnej bratislavskej školy si v piatok podvečer siahla na život. Obesila sa priamo v školskej telocvični na rebrinách. Ohliadajúci lekár cudzie zavinenie nevylúčil, ale Alex, ako ju volali priatelia, mala nechať listy na rozlúčku.

Bezvládne telo Alex, ako ju volali blízki kamaráti, našli v školskej telocvični v základnej škole na Borinskej ulici v Bratislave. "Polícia bola okolo 18:00 večer privolaná k mŕtvemu telu mladého dievčaťa," informovala včera bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Do školy okamžite privolali rodičov.
Zobraziť galériu (5)
Do školy okamžite privolali rodičov.  (Zdroj: Jan Zemiar)

V jednej z bratislavských
Zobraziť galériu (5)

Dievča sa malo obesiť na horolezeckom lane. Podľa našich informácií, Alexandra samovraždu plánovala a mala nechať listy na rozlúčku. Ohliadajúci lekár priamo na mieste cudzie zavinenie nevylúčil a nariadil súdnu pitvu. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Ak pitva potvrdí, že išlo o samovraždu, trestné stíhanie bude zastavené.

Škola spolupracuje s políciou

O vyjadrenie k tragickej udalosti sme poprosili aj riaditeľku súkromnej základnej školy v Lamači, kde Alex ukončila svoj život. Vzhľadom na citlivosť prípadu nám dala stručné stanovisko, no aj ju, rovnako ako celý učiteľský zbor a rodičov iných žiakov, udalosť hlboko zasiahla.

V jednej z bratislavských
Zobraziť galériu (5)

"V podvečerných hodinách v piatok došlo k úmrtiu našej žiačky Alex. V priebehu večera a noci sme spolupracovali s políciou pri vyšetrovaní na mieste. Do školy prišli aj rodičia dievčaťa. Ešte v noci sme informovali všetkých učiteľov a rodičov o tejto tragédii, ktorá nás všetkých šokovala a hlboko zasiahla. S políciou pri prebiehajúcom vyšetrovaní aj naďalej spolupracujeme. Momentálne sa k situácii, aj z dôvodu rešpektu k samotnej Alex a jej rodine, nebudeme bližšie vyjadrovať," povedala o tragédií Gabriela Cabanová, riaditeľka školy.

Obesené dievča v jednej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Viac o téme: Základná školaSmrťSamovraždaObesená
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu