Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Smutný prípad z B. Štiavnice: Janka (†10) vtiahol odtok bazéna, po rokoch padli obvinenia

Janko s rodičmi Zobraziť galériu (3)
Janko s rodičmi (Zdroj: Foto: Facebook)

BANSKÁ ŠTIAVNICA - Pred viac ako dvomi rokmi sa stala na plavárni v Banskej Štiavnici neopísateľná tragédia. Nezabezpečený odtok na dne bazéna vtiahol školáka Janka (†10). Chlapček bol pod hladinou dlhé minúty, aj napriek rýchlemu prevozu do nemocnice, žiaľ, zomrel. Polícia sa vyšetrovaním nešťastia zaoberala a padli obvinenia.

Tragédia sa stala ešte v decembri 2015. Po tom, čo skončil plavecký tréning, Janko sa v rámci hry ponoril s kamarátmi v bazéne mestskej plavárne do hĺbky štyroch metrov. Dostal sa až k nezakrytej odtokovej rúre, ktorá ho vtiahla až po pás dnu. Tam sa zasekol. Keď ho vytiahli, previezli ho do nemocnice v Banskej Bystrici, kde žiaľ vydýchol naposledy. 

Smutný prípad z B.
Zobraziť galériu (3)

Po viac ako dvoch rokoch od nešťastia padli obvinenia. "V tomto prípade bolo vznesené obvinenie dvom osobám pre prečin všeobecného ohrozenia. Obvinení sú stíhaní na slobode," uviedla hovorkyňa banskobystrických policajtov Petra Kováčiková.

Obvinenými sú konateľ spoločnosti a údržbár

Obvinený je konateľ spoločnosti, ktorá mestskú plaváreň prevádzkuje. "Každý deň od tej udalosti – to sú dva roky, dva mesiace aj pár dní, myslím na tú situáciu. Je mi ľúto, že sa také niečo stalo a to, čo prežívam ja, nie je nič oproti tomu, čo prežívajú rodičia," povedal prevádzkovateľ mestskej plavárne Pavel Bačík pre televíziu Markíza.

Smutný prípad z B.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Druhým obvineným je vtedajší údržbár plavárne. Krátko po nešťastí ostal na PN-ke a do práce sa už nevrátil, je na invalidnom dôchodku. Ako uviedla televízia, vlastnú zodpovednosť za tragédiu odmieta. "Veríme, že sa už ďalšie vyšetrovanie nebude zbytočne naťahovať, nakoľko si myslíme, že by to neprospelo žiadnej zo zúčastnených strán. Dúfame, že na konci tohto celého procesu bude spravodlivé rozhodnutie a pravda vyjde na povrch, hoci život nášmu synovi Jankovi to už nevráti. Ďakujeme vám všetkým za podporu," povedal  Jankov otec Ján Mojička.

Viac o téme: BazénTragédiaBanská Štiavnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu