Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Policajtom sa naskytol otrasný pohľad: FOTO psa, ktorého žena surovo a kruto týrala

Žena utýrala psa surovým a krutým spôsobom.
Žena utýrala psa surovým a krutým spôsobom. (Zdroj: FB/Polícia SR)

KOMÁRNO - Aj napriek tomu, že zmeny zákona mali prísť s novým rokom, na Slovensku je zviera stále považované za vec. Prípady, kedy psy, mačky, kone alebo hocijaké iné zvieratá trpia vinou ich bezcitných majiteľov, stále pribúdajú. Najnovšie polícia v poslednej chvíli zachránila psa, ktorého majiteľka týrala obzvlášť krutým a surovým spôsobom.

Otrasný pohľad sa naskytol policajtom z Obvodného oddelenia v Kolárove, ktorí si všimli v osade Dankó Pištu v okrese Komárno uviazaného, výrazne vychudnutého psa. Asi ročný kríženec bol priviazaný metrovou kovovou reťazou okolo krku o betónový stĺp. Policajti po preverení viacerých osôb zistili majiteľku psa.

Žena utýrala psa surovým
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Žena (54) mala nechať psa mesiac bez vody a jedla, priviazaného na kovovej metrovej reťazi. Polícia hneď privolala veterinára, ktorý po vyšetrení psíka skonštatoval, že ho zachránili v poslednej chvíli. Reťaz, ktorou bolo zúbožené zviera priviazané, sa mu zarezávala do krku a spôsobovala mu neuveriteľnú bolesť a otvorené rany. Navyše, pes bol vysilený a napadnutý parazitmi. Po základnom ošetrení ho previezli na karanténnu stanicu mestskej polície v Kolárove.

"54-ročná žena bola ku skutku na polícii vypočutá a bolo jej vznesené obvinenie z prečinu týrania zvierat. Nakoľko bolo zviera týrané zvlášť krutým a surovým spôsobom, hrozí obvinenej žene v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na dva roky," informovala polícia na svojom Facebooku.

 

Viac o téme: PesPolícia Týranie zvierat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu