Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Polícia ho napokon našla: Muža, ktorý nahlásil bombu v autobuse, už zadržali a obvinili

Nahlásený autobus. Zobraziť galériu (2)
Nahlásený autobus. (Zdroj: TASR - Alexandra Moštková)

ZVOLEN/HANDLOVÁ - Polícia už zadržala a obvinila muža, ktorý mal vo štvrtok (25.1.) krátko po 17.00 h nahlásiť bombu v diaľkovom autobuse. Z prečinu šírenia poplašnej správy zvolenský policajný vyšetrovateľ obvinil 24-ročného muža z Podolia v okrese Nové Mesto nad Váhom, informovala v piatok TASR banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

"Obvinený na tiesňovú linku 158 z mobilného telefónu oznámil, že namontoval v priebehu dňa do autobusu jazdiaceho na diaľkovej linke Banská Bystrica - Nové Mesto nad Váhom s časom odchodu o 16.15 h bombu. Jej explózia je načasovaná hodinu po odchode," ozrejmila Faltániová. 

Polícia ho napokon našla:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Alexandra Moštková)

Po zastavení autobusu v Handlovej o 17.39 h a jeho následnou prehliadkou pyrotechnikom neboli podľa nej oznamované skutočnosti potvrdené, čím týmto úmyselným konaním predbežne nebola spôsobená žiadna škoda. "Podozrivého muža kriminalisti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici vo štvrtok o 19.53 h zadržali. Po vykonaní procesných úkonov ho policajný vyšetrovateľ obvinil. Prípad je v štádiu vyšetrovania. Za tento prečin hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," dodala. 

Viac o téme: AutobusBombaHandlová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu