Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Ďalšia dôchodkyňa doplatila na podvodníkov: Citové vydieranie, vymámili od nej tisíce eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

ZLATÉ MORAVCE - O päťtisíc eur obrali 82-ročnú dôchodkyňu zo Zlatých Moraviec zatiaľ neznámi podvodníci. Ako informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, dôchodkyni zatelefonovala žena, ktorá sa predstavila ako sestra z nemocnice.

Seniorke oznámila, že jej vnuk spôsobil nehodu, pri ktorej bolo zranené dieťa, čo následne do telefónu potvrdil aj muž vydávajúci sa za lekára. Povedal, že rodina zraneného dieťaťa žiada od vinníka nehody 5 000 eur, inak sa obráti na políciu. Vyľakaná dôchodkyňa preto zašla do banky a zaplatila požadovanú sumu. Keď prišla nato, že ide o podvod, obrátila sa na políciu, ktorá už v tomto prípade vedie trestné stíhanie za zločin podvodu.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje občanov, že pokiaľ lekár zistí, že zranenia pacienta vznikli napríklad pri dopravnej nehode, je povinný to oznámiť polícii. Polícia tiež vyzýva seniorov k opatrnosti pri komunikácii s cudzími ľuďmi. Upozorňuje, že páchatelia oslovujú seniorov pod rôznymi vymyslenými zámienkami, aby od nich podvodne vylákali peniaze. Vystupujú ako pracovníci elektrární, vodární, plynární, sociálnych úradov či iných inštitúcií, ktorí prišli vrátiť preplatok, vyplatiť sociálny príspevok, zvýšiť dôchodok alebo kontrolujú stav elektromeru a podobne.

Tiež vystupujú ako cudzinci, ktorí sa pýtajú na cestu do nemocnice a následne pýtajú peniaze na operáciu ich príbuzného. Polícia preto zdôrazňuje, aby seniori nevpúšťali neznáme osoby do svojich príbytkov, neboli s nimi osamote a neukazovali pred nimi peniaze.

Viac o téme: PeniazeKrádežDôchodkyňaPodvodníciCitové vydieranie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu