Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Polícia má v pláne vyvracať hoaxy: Ako prvý prišiel na rad Kotleba

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

BRATISLAVA - Polícia sa chce v novom roku zamerať na vyvracanie konšpirácií a nepravdivých správ na sociálnych sieťach.

Bratislavčan (22) slávil Silvester na chate: Stratil sa partii, najhorší budíček v život

"Internet je výborný komunikačný nástroj, ktorý využíva aj Policajný zbor. Bohužiaľ sa v šak nájdu osoby, ktoré cez internet šíria nepravdivé a poplašné správy," uviedol vo videu na profile Policajného zboru policajný prezident Tibor Gašpar s tým, že takéto správy šíria buď nevedome, alebo vedome, práve preto, aby sa pobavili, akou rýchlosťou sa dokážu šíriť, alebo aby úmyselne vyvolali v spoločnosti strach alebo reakcie voči istým skupinám obyvateľstva.

"Práve preto sme sa rozhodli reagovať na túto skutočnosť. Prvý pokus sme urobili pri vysvetľovaní nepravdivej informácie pred Vianocami, keď sme informovali o nepravdivom príbehu, ktorého podstata spočívala v hrozbe teroristického útoku na vianočných trhoch v Bratislave," vysvetlil Gašpar.

V tejto súvislosti zároveň polícia zverejnila reakciu na tvrdenie poslanca parlamentu Mariana Kotlebu z novembra 2017, podľa ktorého Slovensko umiestnilo do Integračného centra vo Zvolene migrantov z Guantánama a že celý proces bude stáť 2,2 milióna eur. "V tom čase nebol v Integračnom centre vo Zvolene žiadny migrant. Centrum je využívané minimálne. Suma 2,2, milióna eur je celoročným rozpočtom Migračného úradu MV SR. Prevádzkové náklady vo Zvolene sú 4 500 eur," uviedla v tejto súvislosti polícia s tým, že z Guantánama boli na Slovensko v minulosti premiestnení ôsmi migranti.

"Piati tu naďalej žijú a úspešne sa integrovali do našej spoločnosti," konštatuje polícia. Ako zdôraznil policajný prezident, vyzýva v tejto súvislosti verejnosť na spoluprácu. "Pretože ako sa hovorí, dôveruj ale preveruj," dodal Gašpar

Viac o téme: Polícia Vyvracanie konšpirácií
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu