Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Protiprúd, Zem a vek, zverejnia čokoľvek: Prerobený hit od Gotta a Rolincovej valcuje internet

Dvojica autorov Lukáš Grygar a Adela Hrivnáková
Dvojica autorov Lukáš Grygar a Adela Hrivnáková (Zdroj: YouTube/TKcb)

BRATISLAVA - Na sociálnych sieťach sa objavil nový hit. Internet valcuje pieseň dvoch autorov Zprávy z Kremlu. Česko-slovenská dvojica sa rozhodla reagovať na fenomén falošných správ a hoaxov, ako aj na rozmáhanie konšpiračných médií. Zo žartu sa stal obrovský virálny hit, ktorý baví ľudí.

Na začiatku bol nápad dvoch kamarátov hudobníkov. Chceli si vystreliť z alternatívnych médií a šíriteľov hoaxov. Vymysleli preto originálny text na známu melódiu piesne Zvonky štěstí Karla Gotta a Dariny Rolincovej. To ešte autori piesne Lukáš Grygar a Adela Hrivnáková netušili, že tento žart zaplaví sociálne siete.

"Zdieľam rád každý alternatívny fakt, častokrát mi Aeronet nedá spať, správy z Kremľa ja sotva stíham lajkovať. Zdieľanie správ bez zdrojov mám najradšej. Zdieľanie, hoaxy tie sú najkrajšie," začína sa paródia.

Virálny hit si uťahuje z konšpirátorov ako Aeronet.cz či Zem a vek a reaguje na neférovú kampaň v prezidentských voľbách v Česku. "Protiprúd. Zem a vek. Zverejnia čokoľvek. Dezinformácie ozaj virálne," týmito slovami sa začína refrén piesne."Pravdoláske taktickou pravdou vzdorovať."

Video sa stalo hitom internetu

Ľudia si okamžite pieseň obľúbili a zdieľali ju na sociálnej sieti Facebook. Dokonca aj niektoré školy a médiá upozorňovali na vtipnosť, ale aj dôležitosť videa. "Tip na dobrú noc alebo Niečo ľahšie, ale niečo, čo k nám na katedru patrí hneď v niekoľkých ohľadoch," napísala k piesni na Facebooku Katedra mediálnych a kulturálnych štúdií a žurnalistiky FF UP v Olomouci.

Ľudí video pobavilo. "Haha, to je skvelé," napísala jedna žena. "Pekná vec k raňajkám. O falošných správach, protismere a Aeronetu a o správach z Kremľa. Dobrá práca," napísal ďalší používateľ. "Hmm, síce to reže uši, ale upozorňuje to na hoaxy."

Viac o téme: Zvonky štěstíZprávy z KremluKonšpiračné médiá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu