Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nočný záťah policajta (26): Po náraze do stĺpa ukončil kariéru, stačilo raz fúknuť

Nehoda v Rimavskej Sobote Zobraziť galériu (5)
Nehoda v Rimavskej Sobote (Zdroj: Foto: polícia)

RIMAVSKÁ SOBOTA - Mestský policajt z Rimavskej Soboty si poriadne zavaril. V noci havaroval a keď mu dali kolegovia zo štátnej polície po nehode fúkať, nestačili sa diviť. Nadriadeným má čo vysvetľovať, no dobre to s ním nevyzerá.

Vodič (26) z Rimavskej Soboty havaroval na Citroen C3 Picasso v stredu 01:37 hodine v noci. Incident sa stal v meste na Malohontskej ulici. "Dopravná nehoda sa stala na rovnom úseku cesty na mokrej, zjazdnej vozovke. Vodič sa plne nevenoval vedeniu vozidla a situácii v cestnej premávke, bol ovplyvnený alkoholom, zišiel na ľavú krajnicu a následne narazil do železného stĺpa verejného osvetlenia," opísala hovorkyňa banskobystrických policajtov Petra Kováčiková.

Nočný záťah policajta (26):
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Vodičovi policajti pri dychovej skúške namerali hodnotu 0,94 mg/l alkoholu v dychu, čo v prepočte predstavuje približne 1,88 promile alkoholu v krvi. Na aute vznikla škoda vo výške približne 3500 eur a na železnom stĺpe verejného osvetlenia škoda približne 800 eur.

Nočný záťah policajta (26):
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Ako informoval portál rimava.sk, vodičom bol mestský policajt, ktorý si týmto počinom poriadne zavaril. Podľa rimavskosobotského policajného náčelníka Petra Berecza nie je takéto konanie ospravedlniteľné. Ak bude ich kolega právoplatne odsúdený, rozviažu s ním pracovný pomer. „Je mi každého mladého človeka ľúto, ktorý si takto spacká život,“ povedal Berecz s tým, že s prácou mladého policajta boli spokojní. Do radov mestskej polície muž nastúpil minulý rok.

Nočný záťah policajta (26):
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)


Prečítajte si aj: Alkohol ho premohol: Opitý Jozef (54) zaspal v Bratislave za volantom


Muži zákona zadržali vodičovi vodičský preukaz a začali trestné stíhanie. "Voči mužovi bolo vznesené obvinenie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia," doplnila Kováčiková. 

 

Viac o téme: PolicajtNehodaRimavská Sobota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu