Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prekvapivý zvrat v prípade 300-tisíc eur nájdených na benzínke: Exšéf železníc sa môže radovať

Štefan Hlinka Zobraziť galériu (3)
Štefan Hlinka (Zdroj: SITA, repro foto TV Markíza)

POPRAD - V polovici letných prázdnin šokoval Slovensko nezvyčajný nález na benzínke pri Štrbe. Zamestnanec zbadal pohodený batoh, z jeho obsahu sa mu zakrútila hlava. Bol plný peňazí. O batoh sa začala zaujímať polícia a prípad teraz dospel do nečakaného štádia.

Pracovník benzínky ostal poriadne zaskočený. V zabudnutom batohu bola peňaženka so 600 eurami, no okrem nej aj množstvo zväzkov bankoviek v hodnote 300-tisíc eur. O niekoľko minút sa na čerpacej stanici objavil 53-ročný Prešovčan, ktorý tvrdil, že mu ruksak s podozrivo veľkou hotovosťou patrí. 

Prekvapivý zvrat v prípade
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA, repro foto TV Markíza)

Polícia peniaze vrátila

Na veľké prekvapenie batoh s obrovskou sumou peňazí patril bývalému šéfovi železníc Štefanovi Hlinkovi. Polícia sa o vysokú sumu zaujímala a chcela zistiť pôvod peňazí. Hlinka tvrdil, že peniaze našiel v dome po mame. Prípad riešili kriminalisti z Popradu. Ako informuje televízia Markíza, polícia nateraz nedokázala, že peniaze pochádzajú z nelegálnej činnosti. Tučnú hotovosť tak museli majiteľovi vrátiť.  

Prekvapivý zvrat v prípade
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA, repro foto TV Markíza)


Prečítajte si aj:

Ohromujúci nález pri Štrbe: Obsah opusteného batoha pracovníkom benzínky vyrazil dych!


Polícia pracovala s verziou, že peniaze by mohli byť províziou za prevody, ktoré Hlinka podpísal ešte ako riaditeľ železníc. V tejto veci nebolo ale začaté trestné stíhanie. Podľa zákona môže polícia majetok držať najviac tri mesiace a táto lehota vypršala, preto peniaze vrátila. Hlinka je stále zamestnancom železníc, nie však v riadiacej funkcii. Kriminalisti prípad neuzavreli, stále na ňom pracujú. 

Viac o téme: PeniazeBatohŠtefan Hlinka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu