Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Veľký zvrat v kauze 300-tisíc v ruksaku: Prvá stopa odkiaľ ich exšéf ŽSR má a je to poriadny šok!

Štefan Hlinka Zobraziť galériu (2)
Štefan Hlinka (Zdroj: SITA, repro foto TV Markíza)

BRATISLAVA - Kauza zabudnutého ruksaku s 300-tisíc eurami na čerpacej stanici v Tatranskej Štrbe, ktorý patril bývalému riaditeľovi ŽSR, naozaj skôr pripomína sci-fi, no bohužiaľ, ide o realitu. Postupne sa vynárajú aj informácie, odkiaľ sa mal Štefan Hlinka k tejto obrovskej sume dopracovať. Pokým on tvrdil, že ich našiel v dome po svojej mame, policajný zdroj má na to iný názor.

Kauza okolo ruksaku s 300-tisíc eurami má dohru: Vyhadzov z lukratívneho fleku!

„S najväčšou pravdepodobnosťou ide o peniaze súvisiace s transakciou, ktorú podpísal ešte v časoch svojho riadenia Železníc Slovenskej republiky. Ide o dodávateľské služby, ktoré mali byť dané na preplatenie dvakrát,“ prezradil týždenníku PLUS 7 DNÍ zdroj blízky polícii. Mastná suma v batohu vraj mala byť provízia za „prihraný biznis“.

Ak sa táto informácia potvrdí, znamená to pre Hlinku, že bude mať Národnej kriminálnej agentúre (NAKA), ktorá tento prípad prešetruje, poriadne čo vysvetľovať a najmä dokazovať. Rozhadzovanie verejných peňazí za úplatu nie je totiž v žiadnom prípade v súlade so zákonom.

Veľký zvrat v kauze
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA, repro foto TV Markíza)

Štefan Hlinka niekoľko dní po medializovaní "ruksakového škandálu" skončil ako člen dozornej rady ZSSK Cargo, ktoré ho odvolalo. Predtým pôsobil ako dvojnásobný šéf Železníc Slovenskej republiky (ŽSR). Do tejto funkcie ho nominovala strana Smer. Za vlády Radičovej z neho spravili iba asistenta riaditeľa. Neskôr z neho minister dopravy Počiatek spravil opäť riaditeľa. Hlinka vo svojej funkcii podpisoval stomiliónové zmluvy.

Viac o téme: RuksakŽSRŠtefan Hlinka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu