Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Polícia vyšetruje smrť dievčatka z Čane, ktorému pomáhali pohotoví policajti

Policajti zachránili dievčatko, to však v nemocnici zomrelo.
Policajti zachránili dievčatko, to však v nemocnici zomrelo. (Zdroj: Foto: FB/Polícia)

KOŠICE - V súvislosti s úmrtím dievčatka, ktoré zachránili policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Čani (okres Košice - okolie), polícia začala trestné stíhanie. Informovala o tom dnes na svojom facebookovom profile.

Policajti boli na základe žiadosti rýchlej zdravotníckej pomoci (RZP) o súčinnosť v sobotu (30.9.) vyslaní do obce Čaňa, kde malo bez známok života ležať na zemi trojročné dieťa. "Na základe telefonických inštrukcií pracovníka RZP členovia hliadky okamžite začali s masážou srdca, ktorú vykonávali až do príchodu zdravotníckeho personálu. Po príchode záchranári pokračovali v oživovaní, pričom dieťa sa nakoniec podarilo oživiť. RZP za asistencie hliadky dieťa previezla na ošetrenie do jednej z košických nemocníc. Doktor RZP hliadke poďakoval za spoluprácu a uviedol, že masážou srdca zrejme dieťaťu zachránili život," informovala na Facebooku polícia.

Keďže dieťa v pondelok (2.10.) v nemocnici zomrelo, polícia začala trestné stíhanie pre podozrenie z týrania blízkej a zverenej osoby. "Vyšetrovateľom Policajného zboru bola nariadená súdna pitva a bude vypracovaný znalecký posudok. V súčasnosti prebiehajú procesné úkony," uviedla polícia.

Viac o téme: úmrtieČaňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu