Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Igor (65) po hádke zavraždil družku (†58) sekerou: Súd rozhodol o treste

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

ŽILINA – Sudca Okresného súdu (OS) Žilina dnes na verenom zasadnutí rozhodol o schválení dohody o vine a treste so 65-ročným Igorom K. z okresu Liptovský Mikuláš, ktorý bol obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Obvinenému súd uložil trest odňatia slobody vo výmere 15 rokov. Informoval o tom prokurátor a hovorca krajskej prokuratúry v Žiline Milan Cisarik.

Podľa jeho slov sa obvinený ku svojmu konaniu priznal a úprimne ho oľutoval, bezprostredne po skutku zavolal záchranku a pomáhal pri poskytovaní pomoci svojej družke. „Dôvodom na zníženie trestu bol predovšetkým vyšší vek obvineného - 65 rokov, keď by v čase vykonania trestu mal mať 80 rokov a tento trest znamená pre neho de facto doživotie,“ vysvetlil prokurátor. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jany Balogovej hrozilo obvinenému 20 až 25 rokov väzenia,

Igor K. mal podľa polície 4. apríla v rodinnom dome v Závažnej Porube sekerou zaútočiť na svoju 58-ročnú družku. „Po predchádzajúcej hádke mal družku udrieť sekerou do oblasti hlavy a spôsobiť jej ťažké zranenie bezprostredne ohrozujúce život. Polícia muža ihneď po skutku zadržala," informovala vtedy Balogová. Družka bola následne v bezvedomí hospitalizovaná v Nemocnici s poliklinikou Liptovský Mikuláš, kde dňa 30.04.2017 o 04.20 h na následky uvedených poradení zomrela, uviedol Cisarik.

Viac o téme: VraždaSekeraLiptovský Mikuláš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu