Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Otrasný prípad z Prešova, Simonka (†1,5) umrela po bitke: Sekundy pred smrťou, najhoršie nakoniec

Profesionálny rodič Ivan Zobraziť galériu (4)
Profesionálny rodič Ivan (Zdroj: Foto: Facebook)

PREŠOV - Pred viac ako dvomi rokmi otriasla Slovenskom smutná správa o smrti 1,5 - ročnej Simonky. Polícia obvinila zo zabitia profesionálneho rodiča Ivana, ktorý sa o dievčatko staral. Nevinný anjelik zomrel v ukrutných bolestiach na následky zranení, ktoré si nemohol spôsobiť sám. Ivan sa postavil pred súd a padol zarážajúci rozsudok.

Z ukrutnej smrti Simonky (†1,5) z Veľkého Šariša polícia vinila profesionálneho rodiča Ivana. Čelil obžalobe zo zabitia zvereného dievčatka a postavil sa pred súd. Okresný súd v Prešove však do prípadu vniesol zásadný zvrat. Ivana spod obžaloby senát oslobodil. 

Otrasný prípad z Prešova,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

Dievčatku niekto ubližoval

Simonka odišla do neba v marci 2015. Telíčko bolo podrobené pitve, ktorá priniesla desivé zistenia. Znalec konštatoval, že dievčatko malo zranenia, ktoré si nemohlo spôsobiť samo a nemohli vzniknúť ani po nešťastnej náhode, napr. po páde. "Podľa mechanizmu vzniku poranení išlo o úder lakťom, päsťou, kolenom, prípadne nohou alebo nejakým predmetom," opísala na pojednávaní predsedníčka senátu s tým, že bezprostrednou príčinou smrti bol šok po úraze, krvácaní pri úraze tváre, trupu, a to najmä krvácanie tenkého čreva. Krvné podliatiny vznikli neurčenými tupými predmetmi. Simonka mala teda po telíčku modriny, podliatiny a vnútorné zranenia.


Prečítajte si aj:

Profesionálni rodičia mali priniesť Simonke (†1,5) šťastie: Smrť v mučivých bolestiach!


Otrasný prípad z Prešova,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

Náhradému otcovi hrozil trest až na 12 rokov. Podľa súdu ale nebolo preukázané, že dievčatku spôsobil zranenia práve on. "Okresný súd Prešov obžalovaného oslobodil, keďže nebolo preukázané, že skutok, právne kvalifikovaný ako zločin zabitia, obžalovaný spáchal," povedala pre noviny.sk Ivana Petrufová, hovorkyňa prešovských súdov.

Otrasný prípad z Prešova,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

Ivan má ako prefesionálny rodič v opatere ešte dve deti, s manželkou vychovávajú aj dve vlasné deti. Stredajší rozsudok ešte nie je právoplatný, prokurátorka sa odvolala, prípad tak putuje na krajský súd. 

 

 

Viac o téme: SmrťSúd Simonka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu