Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ranná tragédia v Česku: Zrútilo sa lietadlo, posádka zahynula, FOTO vnútri

  Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Elijah Baylis/The Clarion-Ledger)

STRÁŽ POD RALSKEM - Obrovské nešťastie sa stalo dnes ráno v Česku. Pri páde malého dopravného lietadla pri fabrike Diama v Stráži pod Ralskem zomreli dnes ráno dvaja ľudia. Nikto ďalší v lietadle nebol, uviedli hasiči a záchranári.

Havária se stala dnes krátko po pol ôsmej ráno. Policajná hovorkyňa Ivana Baláková povedala, že podľa informácií od riadenia letovej prevádzky išlo o dvojmotorový letúň Cessna 421. Po páde začal horieť. Príčina se bude zisťovať, podľa jedného svedka pred pádom nebolo počuť zvuk motora. "Niekto hovoril, že akoby štikútalo. Potom bolo ticho. Lietadlo krúžilo asi osem až desať sekúnd a potom spadlo na brucho," opísal svedok. Po páde bolo lietadlo bez jedného krídla a druhé horelo. Podľa svedka bola žiara taká silná, že sa k stroju nedalo priblížiť.

Obhorené telá

Podľa Balákovej sa lietadlo zrútilo v hustom mladom lese blízko kopca Lipka. "V torze lietadla boli nájdené dve obhorené telá. Totožnosť nepoznáme. Bude súdna pitva," uviedla policajná hovorkyňa. Vyšetrovanie príčin nehody je podľa nej v začiatkoch a zapojí se do neho aj úrad pre vyšetrovanie leteckých nehôd.  


Prečítajte si aj:

FOTO Tragédia pred očami divákov v Prievidzi: Zrútilo sa lietadlo, pád neprežil jeden človek


Požiar lietadla likvidovali hasiči zhruba hodinu. "Bol to náročný zásah," uviedla krajská hovorkyňa hasičov Pavlína Bílková. Horiace trosky lietadla boli podľa nej v neprístupnom teréne, kam sa nedalo dojsť cisternami, ani ďalšou technikou. "Museli sme natiahnuť vedenie asi na 300 metrov," dodala Bílková. Hasiči mali na mieste osem jednotiek. Podle nej tam ponechajú dve ako technickú pomoc pre vyšetrovateľa.

 

Viac o téme: TragédiaPádLietadlo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu