Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Tragédia pred očami divákov v Prievidzi: Zrútilo sa lietadlo, pád neprežil jeden človek

Na letisku došlo k pádu jednomotorového dolnoplošníka Čmelák Z - 37 aj s tromi osobami na palube. Zobraziť galériu (6)
Na letisku došlo k pádu jednomotorového dolnoplošníka Čmelák Z - 37 aj s tromi osobami na palube. (Zdroj: SITA)

PRIEVIDZA - Nehodu malého motorového lietadla, ktoré sa dnes popoludní zrútilo na letisku v Prievidzi, neprežila jedna osoba. Ďalší dvaja členovia posádky sú zranení. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

Na mieste zasahujú v tejto chvíli všetky záchranárske zložky. „K udalosti boli vyslaní leteckí záchranári z Banskej Bystrice a Trenčína. Trenčianska posádka bola neskôr stiahnutá, keďže jeden ťažko zranený zahynul," uviedla hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Zuzana Hopjaková.

„Lekár leteckých záchranárov po prílete k miestu udalosti prevzal do svojej starostlivosti 23-ročnú ženu, ktorá utrpela poranenia viacerých častí tela. Po neodkladnom zdravotnom ošetrení bola v stabilizovanom stave s polytraumou letecky transportovaná do Fakultnej nemocnice F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici," doplnila Hopjaková.

Na letisku došlo k
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Ďalší ľahšie zranený pasažier ostal v starostlivosti pozemných záchranárov, ktorí ho previezli do Nemocnice s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach. "Pacient leží na traumatológii, je stabilizovaný s ľahšími zraneniami," ozrejmila hovorkyňa nemocnice Radka Križanová.

"Dnes o 15.30 h boli hasiči vyslaní na Letiskovú ulicu v Prievidzi. Na letisku došlo k pádu jednomotorového dolnoplošníka Čmelák Z-37 aj s tromi osobami na palube," vysvetlila Farkasová.

Na letisku došlo k
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

K nešťastiu došlo na letisku počas Dňa otvorených dverí, ktoré tam organizoval prievidzský aeroklub.

„Tak ako každý rok, snažíme sa robiť pre mládež a verejnosť aj takéto podujatia, aby sa zoznámili s našou činnosťou. Chceli sme spraviť bohatší program, chceli sme ukázať lietadlá vo vzduchu, nielen statické ukážky. Došlo však k tragickej udalosti," povedal riaditeľ aeroklubu František Zlocha.

Pilot, ktorý následkom pádu zahynul, bol podľa neho z Dubnice nad Váhom. Nehodu vyšetruje Letecký a námorný vyšetrovací útvar. 

Viac o téme: NehodaLetiskoPrievidza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu