Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Policajtom Ján (24) mesiace unikal: VIDEO Zadržali ho, za opakovanú lúpež výnimočný trest

Policajti zadržali Jána zo Žiliny
Policajti zadržali Jána zo Žiliny (Zdroj: Foto: polícia)

ŽILINA - V rukách mužov zákona skončil Žilinčan (24), po ktorom pátrali od marca tohto roku. Pod hrozbami a násilím okradol muža (25). Nakoľko to nebol jeho prvý, ani druhý kontakt so zákonom, hrozí mu až doživotný trest.

Ján (24) zo Žiliny začiatkom marca tohto roku prišiel na Audi A3 spolu s inými mužmi do obce Konská. Stretli sa tam s 25-ročným mužom. Ján ho pod hrozbou fyzického násilia donútil sadnúť si do audiny. Podľa polície mal Ján v aute 25-ročného muža udrieť päsťou do tváre a žiadať od neho peniaze a veci, ktoré mal pri sebe.

Pozrite si policajné video zo zatýkania. 

Policajti zadržali obvineného Jána zo Žiliny

Napadnutý muž dal Jánovi peňaženku, mobil a kreditné karty. Jánovi sa ale málilo, tak od muža žiadal aj 500 eur. Napadnutý muž preto telefonicky kontaktoval známeho z obce, či mu nepožičia peniaze a vráti hernú konzolu. "Následne sa mali všetci presunúť do bytu v obci Konská, kde mal obvinený opätovne pod hrozbou násilia dávať príkazy 25-ročnému napadnutému mužovi a tiež na jeho pokyn mal užiť drogu, čo aj z obavy urobil," opísala hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová.


Prečítajte si aj:

Spravodlivosti unikal päť rokov: FOTO Polícia dolapila posledného výpalníka zo Záreckého gangu


Ján byt prehľadal a zobral kozmetický strojček, prívesok zo žltého kovu, mešec na peniaze s pár drobnými, puzdro s rámom na okuliare, zimnú bundu a iné drobnosti. Napokon si od napadnutého 25-ročného muža vypýtal tri eurá, ktoré mal v peňaženke. Z bytu potom odišiel na neznáme miesto. "Napadnutému mužovi spôsobil škodu vo výške najmenej 200 eur," ozrejmila policajná hovorkyňa. 

Jánovi hrozí doživotie

Okradnutý muž kontaktoval políciu a rozbehlo sa pátranie. Po Jánovi muži zákona pátrali od marca. V uplynulých dňoch žilinskí policajti Jána (24) zo Žiliny zadržali a obvinili zo zločinu lúpeže. "Obvinený 24-ročný Ján bol v minulosti za trestný čin lúpeže dvakrát potrestaný nepodmienečným trestom odňatia slobody. Tentokrát obvinenému mužovi hrozí trest odňatia slobody až na doživotie," uzavrela Balogová.

 

 

Viac o téme: ZadržanieŽilinčan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu