Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Otec odišiel do neba za milovanou rodinou: Manželka s deťmi zomreli pri požiari chaty v Terchovej

Tragédia v Terchovej Zobraziť galériu (4)
Tragédia v Terchovej (Zdroj: Foto: FB/MatejA., Hazz)

BRATISLAVA - V polovici júla otriasla celým Slovenskom smutná udalosť. Pri požiari chaty v Terchovej zomreli Ružena (†40) spolu s dvomi detičkami (†5,8). Otec a manžel Matej (†42) z horiaceho pekla vybehol a utekal pre pomoc. Utrpel pri tom popáleniny, dnes v nemocnici vydýchol naposledy. Už je v nebi so svojou milovanou rodinou.

Otec rodiny bežal v osudný deň na pomoc k susedom. Utrpel pri tom popáleniny viacerých častí tela. Záchranári ho neskôr previezli do žilinskej nemocnice s poranenými pľúcami. Odtiaľ muža previezli na oddelenie popálenín do Bratislavy. 

V stredu ráno, žiaľ, otec rodiny v nemocnici vydýchol naposledy. "Môžeme potvrdiť, že pacienta sa napriek enormnej snahe zdravotníkov, žiaľ, nepodarilo zachrániť. Bližšie informácie vzhľadom na zachovanie súkromia poskytovať nebudeme," potvrdila pre televíziu Markíza hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová. 

Otec odišiel do neba
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/PZ SR)

Ako došlo k tragédii  

Rodina z Piešťan žila v zahraničí. Do Terchovej prišla na prázdniny. V osudný deň bola na túre, podvečer mali pred chatou oslavu. Po tom, čo hostia odišli, rodičia spozorovali oheň v podkroví. Podľa nepotvrdených informácií sa mal šíriť práve z izby, kde spali deti.

Otec odišiel do neba
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: HAZZ)


Prečítajte si aj:

FOTO Obrovská rodinná tragédia v Terchovej: V horiacej chate zahynula mama (†41) s dcérkami (†5, 8)


Rodičia okamžite vybehli za nimi. Keď otvorili dvere, odhodila ich tlaková vlna. Mama ostala vnútri, otec bežal na pomoc. Prípadom sa zaoberá polícia, začala trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia. Okolnosti, za akých došlo k tragédii, polícia stále vyšetruje.   

Viac o téme: RodinaPožiarTragédiaTerchová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu