Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hasiči v plnom nasadení: Požiar v Chorvátskom Grobe, evakuácia bytov a mŕtvy v jazere

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: foto: tip citatela)

CHORVÁTSKY GROB - Všetky záchranné zložky aktuálne zasahujú v Chorvátskom Grobe v seneckom okrese. Horí v jednom z bytov trojpodlažného bytového domu.

Vaše tipy

Informáciu o požiari potvrdila hovorkyňa bratislavských hasičov Lucia Mihalíková, s tým že polícia prijala oznámenie krátko pred 18-tou hodinou. "Hodnovernosť prijatého oznámenia hliadka po príchode potvrdila. Vzniknutý požiar už hasili príslušníci Hasičského a Záchranného zboru. Policajti v spolupráci s hasičmi obyvateľov 32 bytov bytového domu na Brezovej ulici bezodkladne evakuovali a okolie požiaru zabezpečili," opísala Mihalíková.

Hasiči v plnom nasadení:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

Hasiči majú plné ruky práce. "Musia rozbíjať plechovú strechu, pod ktorou horí krov," opísal situáciu čitateľ Peter.

Podľa doterajších informácií sa pri požiari nikto nezranil. Z dôvodu umožnenia prístupu hasičskej techniky policajti Pezinskú cestu medzi  mestskou časťou Vajnory a obcou Chorvátsky Grob obojsmerne uzatvorili. "Presné príčiny, ako aj ďalšie okolnosti požiaru budú predmetom vyšetrovania," uzavrela policajná hovorkyňa.

Hasiči v plnom nasadení:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

Na mieste zasahuje aj 25 hasičov na 10 kusoch techniky z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku – z Hasičskej stanice v Senci a hasičskej stanice v Pezinku. Zasahuje aj Hasičský a záchranný útvar hl. mesta SR Bratislavy a Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách.

Hasiči v plnom nasadení  

Hasiči aktuálne zasahujú aj pri požiar rodinného domu v obci Veľký Biel na Železničnej ulici a pomáhajú aj topiacej sa osobe v jazere Ivanka, v Ivanke pri Dunaji.

Muž, žiaľ, neprežil

Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru Senci začali vyšetrovať okolnosti úmrtia 30-ročného muža z Okresu  Kežmarok, ktorého telo bolo nájdené dnes vo večerných hodinách na vodnej ploche jazera v južnej časti katastra obce Ivanka pri Dunaji.

Hliadka Policajného zboru bola k telu muža  bez známok života vyslaná krátko po 19.20 hodine. "Podľa doterajších informácií kúpajúci sa z jazera na breh vytiahli dvoch mužov, pričom jedného sa privolanej službe rýchlej zdravotnej pomoci po poskytnutí prvej pomoci podarilo zachrániť. V prípade druhého na breh vytiahnutého muža záchranári aj napriek ich veľkej snahe jeho život už nezachránili," uviedla Mihalíková.

Ohliadajúci lekár na mieste predbežne vylúčil cudzie zavinenie a pre zistenie presnej príčiny smrti odporučil vykonať pitvu. Ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania. Poverený príslušník Policajného zboru začne trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

 

 

Viac o téme: DomPožiarChorvátksy Grob
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu