Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Súd zrušil rozsudok nad bossom bratislavskej skupiny sýkorovcov: Kýbel mal dostať doživotie

(Zdroj: Foto: boris)

BRATISLAVA - Najvyšší súd (NS) SR dnes zrušil rozsudok Špecializovaného trestného súdu v Pezinku - pracovisko Banská Bystrica voči údajnému bossovi bratislavskej skupiny sýkorovcov Róbertovi L. a spol. "Najvyšší súd v celom rozsahu zrušuje rozsudok Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica z 20. apríla 2017. Trestná vec obžalovaného Róberta L. a spol. vedená na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica tomuto súdu odníma a prikazuje sa Krajskému súdu v Banskej Bystrici, aby ju v potrebnom rozsahu prejednal a rozhodol," uviedol dnes hovorca NS SR Boris Urbančík.

 "Špecializovaný trestný súd neobdržal písomné rozhodnutie Najvyššieho súdu SR, a preto sa k veci nebudeme vyjadrovať. Rešpektujeme dnešné rozhodnutie senátu Najvyššieho súdu SR," povedala dnes hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Boss gangu sýkorovcov Róbert L., prezývaný Kýbel, mal ísť do väzenia na doživotie. Taký trest mu v apríli tohto roku opäť vymeral ŠTS v Banskej Bystrici. Rozsudok si neprišiel vypočuť. Rovnako ani takisto na doživotie odsúdený Ivan C., zvaný Vinco-Vincko, a Jozef R., ktorý je vo väzbe v Maďarsku.

Ďalší vysokopostavený člen zločineckej skupiny Martin B., známy ako Rus, si má odsedieť 23 rokov, keďže svoju vinu priznal. Alojza K., prezývaného Lojzo Čistič, súd síce uznal vinným, ale upustil od uloženia trestu, lebo už je za mrežami na doživotie.

Výška trestov, ktoré vtedy ŠTS uložil, je zhodná s tými, ktoré sýkorovci dostali už vlani. Vtedy sa však niektorí odvolali na Najvyšší súd (NS) SR a ten vec vrátil späť prvostupňovému súdu. V trestnej veci obžalovaného Róberta L. a spol. rozhodoval senát v rovnakom zložení ako pred rokom.

Sýkorovci čelili obžalobe, ktorá ich vinila zo šiestich vrážd z rokov 1998 a 1999 - Eduarda a Roberta Diničovcov, Romana Deáka, Alojza Házyho, Dalera Hlavačku, Miloša Piliara a zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

Viac o téme: SýkorovciRóbert LališKýbel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu