Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Najvyšší súd rozhodol: Boss sýkoriek Kýbel zostáva za mrežami, jeho pravú ruku pustia

Róbert Lališ a Ivan Cupper pri príchode na súd.
Róbert Lališ a Ivan Cupper pri príchode na súd. (Zdroj: TASR/Branislav Račko)

BRATISLAVA - Najvyšší súd (NS) SR na dnešnom neverejnom zasadnutí v trestnej veci obžalovaného bosa Róberta Lališa, prezývaného Kýbel, a Ivana Cupper, zvaného Vinco-Vincko, zrušil uznesenie Krajského súdu (KS) v Banskej Bystrici týkajúce sa obžalovaného Ivana Cuppera a prepustil ho z väzby na slobodu. TASR o tom informoval hovorca NS SR Boris Urbančík.

Nad Cupperom zároveň uložil dohľad probačného a mediačného úradníka. „Obžalovaný Ivan Cupper je povinný oznámiť policajtovi, prokurátorovi alebo súdu, ktorý vedie konanie, každú zmenu miesta pobytu. Nariaďuje sa jeho kontrola technickým prostriedkom – zariadením na určenie polohy kontrolovanej osoby a má zákaz vycestovať do zahraničia,“ povedal Urbančík.

KS v Banskej Bystrici prepustil Ivana Cuppera na slobodu v auguste tohto roka. Podľa slov jeho obhajkyne však jej klient nebol s podmienkami súdu spokojný a zvyšné dni do skončenia väzby 25. septembra si chcel "odkrútiť". Nechcel totiž, aby jeho rodina bola obmedzovaná technickými prostriedkami a kvôli nemu stratila súkromie.

Voči rozhodnutiu KS tak podal sťažnosť, ktorú NS SR zamietol. Lališ zostáva aj po rozhodnutí NS SR naďalej vo väzbe.

Obaja sýkorovci čelia obžalobe, ktorá ich spolu s komplicmi viní zo šiestich vrážd z rokov 1998 a 1999 - Eduarda a Roberta Diničovcov, Romana Deáka, Alojza Házyho, Dalera Hlavačku, Miloša Piliara a zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

Viac o téme: Róbert LališKýbelVinckoIvan Cupper
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu