Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Poriadny úlovok trenčianskych policajtov: Na D1 chytili v jeden deň štyroch cestných pirátov

Vodiči prekročil na D1 maximálnu povolenú rýchlosť.  Zobraziť galériu (3)
Vodiči prekročil na D1 maximálnu povolenú rýchlosť. (Zdroj: Foto: polícia)

TRENČÍN - Trenčianski diaľniční policajti mali v utorok plné ruky práce. Na D1-tke namerali až štyroch vodičov, ktorí poriadne dupli na plyn a prekročili maximálnu povolenú rýchlosť na diaľnici o viac ako 70 km/hod.

Prvého a aj najrýchlejšieho vodiča namerali policajti radarom dopoludnia na diaľnici v smere jazdy od Bratislavy do Žilinu. Jakub (27) zo Žiliny na BMW 640d sa rútil rýchlosťou až 233 km/hodinu. Maximálnu povolenú rýchlosť na diaľnici tak prekročil 103 km/hod. Vodiča policajti zastavili. Vyzvali ho, aby predložil doklady a následne ho podrobili dychovej skúške. Alkohol u neho nezistili.

"Za prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti na diaľnici diaľniční policajti vodičovi uložili najvyššiu možnú blokovú pokutu, akú je možné uložiť na mieste, a to 800 eur," uviedla hovorkyňa trenčianskych policajtov Elena Antalová s tým, že vodič si bol spáchania priestupku vedomý. Povedal, že sa ponáhľa na súdne pojednávanie.

FOTO Poriadny úlovok trenčianskych
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Druhé prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti policajti zaznamenali popoludní, krátko pred štvrtou hodinou. Bardejovčan Rudolf (49) na Audi A8 jazdil v smere od Žiliny na Bratislavu rýchlosťou 212 km/hodinu. Prekročil tak maximálnu povolenú rýchlosť na diaľnici o 82 km/hodinu. "Policajti uložili vodičovi blokovú pokutu vo výške 700 eur," ozrejmila Antalová.

FOTO Poriadny úlovok trenčianskych
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Diaľniční policajti v ten istý deň večer namerali ďalších dvoch vodičov jazdiacich cez 200 km/hod. Krátko po deviatej hodine namerali vodiča Volkswagenu Golf z okresu Púchov, ktorý jazdil rýchlosťou 202 km/hodinu. O necelú hodinu neskôr namerali vodiča z Bratislavy, ktorý na Chevrolete Corveta jazdil rýchlosťou 213 km/hodinu. "V oboch prípadoch bola vodičom uložená najvyššia pokuta," uzavrela policajná hovorkyňa. 

Viac o téme: DiaľnicaD1Prekročenie rýchlsoti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu