Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vodič šiel po ceste pri Žiari nad Hronom a len čumel: TU by ste policajný radar naozaj nečakali

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Tip čitateľa)

ŽIAR NAD HRONOM - Milovníci rýchlej jazdy pozor. Policajti merajúci rýchlosť sú veľkým strašiakom pre vodičov, ktorí radi šliapnu na pedál. Na diaľniciach je to obzvlášť lákavé. No okrem toho, že ohrozujete seba aj ostatných, môžete zaplatiť poriadne mastnú pokutu. To, čo sa podarilo odfotiť jednému z našich čitateľov, je vynaliezavosť najvyššej kategórie. Tu by ste radar naozaj nečakali.

Vaše tipy

Počas pokojnej jazdy po rýchlostnej ceste pri Žiari nad Hronom sa podaril nášmu čitateľovi zachytiť bizarný úlovok. Každý šofér vie, že je riziko prekračovať rýchlosť. Zaplatiť vysokú pokutu nie je pre väčšinu ľudí jednoduché. No aj napriek tomu mnohí riskujú a ručička na tachometri prekročí povolenú 130-tku. 

Vodič šiel po ceste
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Ako sme ale spomínali, fotky, ktoré sa podarilo zachytiť v utorok 29. augusta pri Žiari nad Hronom, prezrádza taktiku príslušníkov policajného zboru. Skrytí na mieste, kde nie je možné ich vidieť, merali rýchlosť idúcich áut. Záber dokazuje, že naozaj netreba riskovať. Hľadáčik radaru sa totiž môže skrývať kdekoľvek.

Potvril to svojimi slovami aj hovorca Prezídia Policajného Zboru, Martin Wäldl. "Policajný zbor môže vykonávať dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky odkryte, skryte, diaľkovo a letecky, pričom skrytým dohľadom sa rozumie vykonávanie dohľadu bez označenia príslušnosti k Policajnému zboru a prostredníctvom technických prostriedkov na dokumentovanie porušení pravidiel cestnej premávky," vysvetlil. 

Vodič šiel po ceste
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Ako nám vysvetlila hovorkyňa banskobystrických policajtov Petra Kovačiková, v tomto prípade nejde o skrytú formu dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky. "Ide o štandardné meranie rýchlosti, ktoré vykonávame pravidelne a ide o pripájací pruh od obce Ladomerská Vieska v smere na Žiar nad Hronom," oboznámila nás. Dodala, že policajti z diaľničného oddelenia pri výkone svojej práce musia dbať aj na bezpečnosť. Z toho dôvodu vyberajú takéto miesta. 

Viac o téme: RadarPolícia R1
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu